Παγκόσμια πρωταθλήτρια ξανά η Εθνική Νέων πόλο

Παγκόσμια πρωταθλήτρια ξανά η Εθνική Νέων πόλο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ακόμη «χρυσή» σελίδα πρόσθεσε στην ιστορία της η εθνική ομάδα νέων. Οι διεθνείς μας νίκησαν τη Σερβία με 6-4, αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στη διοργάνωση του Κουβέιτ και διατήρησαν τα… σκήπτρα που κατέκτησαν το 2017 (Βελιγράδι). Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 0-0, 3-3. Με τον Νίκο Καραμάνη στον πάγκο, καθώς ο Τεό Λοράντος ήταν τιμωρημένος, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο με 2-0.

Με άμυνα από… γρανίτη ανάγκασε τους Σέρβους να περιμένουν 15 λεπτά μέχρι να δουν την μπάλα να μπαίνει στη «γαλανόλευκη» εστία.  Στο δεύτερο ημίχρονο, οι αθλητές της Σερβίας μπορεί να πίεσαν περισσότερο, αλλά οι νεαροί Ελληνες πολίστες έδειξαν ότι δεν θεωρούνταν τυχαία το φαβορί της διοργάνωσης. Με ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία, καλή άμυνα και επίθεση έφτασαν στο τελικό 6-4. Η Σερβία είχε 3/14 παραπάνω και 0/0 πέναλτι. Η Ελλάδα είχε 1/8 παραπάνω και 1/1 πέναλτι.

Η συγκεκριμένη ομάδα, με ελάχιστες αλλαγές στη σύνθεση, έχει κατακτήσει τρεις πρωτιές τα τελευταία χρόνια. Το 2017 πρώτευσε στο Παγκόσμιο και το 2018 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Συνολικά η Εθνική Νέων έχει τρία χρυσά μετάλλια από Παγκόσμια στην ιστορία της (2001, 2017, 2019).  Κορυφαίος παίκτης στον τελικό αναδείχθηκε ο Γιάννης Αλαφραγκής ενώ ο Νίκος Μητράκης κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα της διοργάνωσης.

Η «χρυσή» ομάδα: Δαλμαράς, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης και Μητράκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή