(Ξ)άνθησε η Εθνική μας

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιστροφή του Γιάννη Ιωαννίδη, 20 χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ της Μπρατισλάβα, συνδυάστηκε με σκορ και θέαμα από την ελληνική ομάδα, η οποία συνέτριψε με 88-49 το Βέλγιο για το πρώτο προκριματικό παιχνίδι του 33ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. H πάγια αρχή του Γιάννη Ιωαννίδη ότι η άμυνα αποτελεί το «Αλφα και το Ωμέγα» κάθε δυνατής ομάδας εφαρμόστηκε πιστά από τους διεθνείς παίκτες στο ντεμπούτο του εθνικού προπονητή. H Εθνική δέχτηκε 49 πόντους από τους Βέλγους, ενώ νίκησε κατά κράτος στον τομέα των αμυντικών ριμπάουντ και περιόρισε στο ελάχιστο τον πιο επικίνδυνο παίκτη των Βέλγων, Τζέιμς Πότερ.

Με επιθετικό πλουραλισμό η Εθνική ομάδα «καθάρισε» ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο (42-25) και στην επανάληψη έκανε επίδειξη ισχύος από τους περιφεριακούς της παίκτες αλλά και τον Ευθύμη Ρεντζιά που ήταν ο κορυφαίος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Οι Βέλγοι προσπάθησαν με άμυνα ζώνης να σταματήσουν το ξέφρενο επιθετικό ρυθμό της Εθνικής, αλλά με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος με τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα εκτόξευσαν τη διαφορά στους 32 πόντους (63-31). «Παίξαμε αρκετά καλά συγκριτικά με το σύντομο χρονικό διάστημα που είναι μαζί οι διεθνείς παίκτες. Βάλαμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας και αρχή μας ήταν η καλή άμυνα. Δεχτήκαμε μόλις έναν αιφνιδιασμό, ενώ τρέξαμε στην επίθεση. Το Βέλγιο είχε απουσίες αλλά και εμείς τους βγάλαμε από τον ρυθμό τους», δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης, που έμεινε ικανοποιημένος από τη συνολική προσπάθεια των παικτών του, καθώς ο Γιώργος Σιγάλας ήταν ο μοναδικός παίκτης που δεν πέτυχε πόντο αλλά η αμυντική του προσπάθεια και η ομαδικότητά του στην επίθεση ήταν απαράμιλλη. «Δείξαμε το καλό πρόσωπό μας ανεξαρτήτως του εύκολου αντιπάλου και προσφέραμε καλό θέαμα. H Εθνική ομάδα έχει και άλλους παίκτες που τους περιμένουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια», υπογράμμισε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος.

ΕΛΛΑΔΑ: Χαρίσης 8, Χατζηβρέττας 11 (1), Παπαλουκάς 11 (1), Διαμαντόπουλος 6 (2), Σιγάλας, Παπαδόπουλος 4, Αλβέρτης 16 (4), Ντικούδης 10, Ρεντζιάς 20, Τσαρτσαρής 2.

ΒΕΛΓΙΟ: Στας 14 (2), Ντιμπό, Ντεσάβρ 14 (3), Μπάγερ, Σόμπα 1, Βεγκάν 7, Λοριντόν 1, Χούταλς 6 (1), Πότερ 4, Βαν Ντόρπε 2.

Για την τέχνη του Αφγανιστάν

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή