Η καλύτερη περίοδος του Στέφανου Τσιτσιπά

Η καλύτερη περίοδος του Στέφανου Τσιτσιπά

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα παιδί μετράει… διακρίσεις. Μόνο με παράφραση του τίτλου από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη «Ενα παιδί μετράει τ’ άστρα» θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε το 2019 για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Σε ηλικία 21 ετών έχει πετύχει περισσότερα από αυτά που ονειρεύεται η πλειονότητα των αθλητών του τένις και ξεκαθάρισε ότι το 2020 θα… μετρήσει ακόμα περισσότερα.

Νίκες απέναντι σε μεγαθήρια του παγκοσμίου τένις, κατακτήσεις τίτλων και ένας τραπεζικός λογαριασμός που αυξήθηκε κατά κάποια εκατομμύρια. Αυτά είναι λίγα από τα επιτεύγματα του τενίστα. Κέρδισε τρόπαια σε Εστορίλ, Μασσαλία και Λονδίνο, έλαβε μέρος σε 27 τουρνουά όπου πέτυχε 54 νίκες ενώ ηττήθη 25 φορές. Τον Ιανουάριο του 2018 ο πρωταθλητής μας βρισκόταν στην 91η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Τον ίδιο μήνα του 2019 στη 15η και στο τέλος της χρονιάς τον βρήκε στην 6η. Από τα χρήματα που κέρδισε στα τουρνουά ο λογαριασμός του αυξήθηκε εφέτος κατά 6,5 εκατομμύρια και έφτασε τα 9,3. Νίκησε, μεταξύ άλλων, Φέντερερ, Ναδάλ, Ζβέρεφ, Μεντβέντεφ κ.ά. 

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας όλων των εποχών όμως δεν επαναπαύεται. Τοποθετεί τους στόχους του στα… αστέρια ώστε να συνεχίσει να μετράει διακρίσεις. «Βρίσκομαι στη, μέχρι τώρα, καλύτερη φάση της ζωής μου. Του χρόνου έχω ως στόχο να κατακτήσω ένα γκραν σλαμ και να βρεθώ στους τρεις κορυφαίους του κόσμου. Η εποχή των “Big 3” περνάει σιγά σιγά διότι αυτοί μεγαλώνουν και από πίσω έρχεται η δικιά μας γενιά που γίνεται αγώνα με τον αγώνα πιο δυνατή», τόνισε ο 21χρονος λίγες ημέρες πριν από την έλευση της νέας χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή