Τεράστια διάκριση για Ελλάδα και Γιάννη

Τεράστια διάκριση για Ελλάδα και Γιάννη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ατομική, μέγιστη διάκριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο που αναδείχθηκε σε κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ, έδωσε λάμψη και δόξα, συνολικά, στο ελληνικό μπάσκετ που δεν έχει να επιδείξει καμία άλλη διάκριση ή επιτυχία, το 2019. Ο κορυφαίος παίκτης στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι Ελληνας, προϊόν του ελληνικού μπάσκετ και διαφημίζει παντού και σε κάθε ευκαιρία τη χώρα στην οποία γεννήθηκε, αλλά ελάχιστα τον βοήθησε να ανατραφεί.

Ο «Greek Freak» ήταν συνεπής στo ραντεβού του με την εθνική ανδρών ύστερα από δύο χρόνια και έγινε ο «σημαιοφόρος» της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, αλλά δεν κατάφερε μαζί με τους διεθνείς συμπαίκτες του να «κλείσει» τον κύκλο των αποτυχημένων προσπαθειών και πρόωρων αποκλεισμών.

Η Εθνική συμπλήρωσε δέκα χρόνια (με πέντε διαφορετικούς προπονητές) μακριά από το βάθρο των μεταλλίων και τη νέα σεζόν ξεκίνησε προσλαμβάνοντας τον Ρικ Πιτίνο, μια κίνηση που έφερε την έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού, τρεις παίκτες του οποίου (Πρίντεζης, Κόνιαρης, Παπανικολάου) ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο ομοσπονδιακό συγκρότημα. Η ελληνική επικαιρότητα στιγματίστηκε από μία ακόμη κόντρα των «αιωνίων» και της ΕΟΚ. Ο Ολυμπιακός αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ επικαλούμενος τη διαιτησία, δεν κατέβηκε στον αγώνα με τους «πράσινους» στο ΣΕΦ και κάνοντας πράξη την απειλή του, υποβιβάστηκε στην Α2. Στην Ευρωλίγκα έμεινε εκτός πλέι οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός του Πιτίνο αντιμετώπισε τη Ρεάλ, η οποία τον «σκούπισε» με 3-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» τη νέα περίοδο που ξεκίνησε έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Ντέιβιντ Μπλατ και συνεχίζουν με τον Κεστούτις Κεμζούρα. Οι «πράσινοι» έπραξαν το ίδιο με τον Αργύρη Πεδουλάκη και επανέφεραν στο τιμόνι τους τον Ρικ Πιτίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή