«Κατεβάζει ρολά» το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

«Κατεβάζει ρολά» το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αποχή και μάλιστα από τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (4-5/1), κατέληξαν οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της πρώτης κατηγορίας. Η απόφαση ήταν ομόφωνη (ισχύει και για το Κύπελλο) και ελήφθη μετά την επίθεση αγνώστων στην πολυκατοικία του Αγγελου Ευαγγέλου, ο οποίος ήταν VAR στον προχθεσινό αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός. Οπως έγινε γνωστό, τη νύχτα της περασμένης Κυριακής άγνωστοι αφού έσπασαν το τζάμι της εισόδου της πολυκατοικίας του στην Αθήνα, πέταξαν εντός της μία κροτίδα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Κλήθηκε η αστυνομία, που περισυνέλεξε τα θραύσματα της κροτίδας και πήρε δακτυλικά αποτυπώματα. Οι διαιτητές είχαν αποφασίσει αποχή από τη 18η  λόγω των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί εναντίον κάποιων εξ αυτών και των συνεχών δημόσιων δυσμενών κρίσεων που γίνονται από παράγοντες.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας διαιτητών, που έγινε την περασμένη εβδομάδα με τους προέδρους των ΕΠΟ, ΚΕΔ και Σούπερ Λίγκας 1, τους ζητήθηκε η αναστολή της απόφασης, αλλά μετά όσα ακολούθησαν τον αγώνα του Πανθεσσαλικού, η απόφαση όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά η εφαρμογή της μεταφέρεται κατά μία αγωνιστική νωρίτερα.

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη νέα, μαφιόζικου τύπου επίθεση εις βάρος διαιτητή της Σούπερ Λίγκας» και προσθέτει: «Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αθλιοτήτων, μέσω των οποίων κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει την απόλυτη στήριξή της στο σύνολο της ελληνικής διαιτησίας και καλεί την ποδοσφαιρική οικογένεια της χώρας να απομονώσει όσους επενδύουν, μέσω τραμπουκισμών και τρομοκράτησης των ανθρώπων του ποδοσφαίρου, στην αποσταθεροποίηση του θεσμικού ρόλου της Ομοσπονδίας και στη διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

FIFA και UEFA παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις και βλέπουν την ένταση να κλιμακώνεται. Πρόσφατα σε συνάντηση που έγινε στην Ελβετία παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ και του υφυπουργού Αθλητισμού, επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στην Ομοσπονδία αλλά και στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, τα μέλη της οποία είναι διορισμένα από τις δύο υπερεθνικές συνομοσπονδίες και ζήτησαν τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Το σχέδιο των FIFA/UEFA είναι η επιλογή προέδρου κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ για το επόμενο πρωτάθλημα, όμως το μείζον αυτή τη στιγμή είναι η διαχείριση της νέας κρίσης, που έχει ξεσπάσει στο πρωτάθλημα. Οσον αφορά τον αγώνα του Πανθεσσαλικού, ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα, αλλά και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κ. Καραπαπάς –αμφότεροι αποβλήθηκαν από τον διαιτητή Φωτιά– κλήθηκαν σε απολογία την επόμενη Δευτέρα από το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ 1 και κινδυνεύουν με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή