Η απάντηση στο ποδόσφαιρο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγωνιζόμαστε για τη χαρά της επιτυχίας. Για τη χαρά του μεταλλίου». Αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν την εθνική ομάδα των νέων στο πόλο. Τα παιδιά που για ακόμα μία φορά έδωσαν… ραντεβού στην πρώτη θέση του κόσμου. Μέσα σε τρία χρόνια, τρία χρυσά μετάλλια (δύο από παγκόσμια και ένα από ευρωπαϊκό). Και αυτά τα μετάλλια είναι η μόνη ανταμοιβή τους. Το πριμ αποτελεί άγνωστη λέξη για τα «χρυσά» παιδιά. Και αφού οι αρμόδιοι δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να τους ανταμείψουν για τις επιτυχίες, οι νεαροί πρωταθλητές μας δεν το διεκδίκησαν ποτέ.

Το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο του Κουβέιτ αποτέλεσε το ονειρεμένο φινάλε γι’ αυτή τη γενιά που σιγά σιγά θα ενταχθεί στην εθνική ανδρών. Ηδη, πέντε νεαροί πολίστες μας κλήθηκαν για προετοιμασία με τους μεγάλους. «Με αυτό το μετάλλιο ανταμείφθηκαν οι κόποι μας. Αποδείξαμε πόσο καλή ομάδα είμαστε. Στην Ελλάδα οι σύλλογοι κάνουν προσπάθειες και αυτές οι διακρίσεις αποδεικνύουν πόσο καλά δουλεύουν οι σύλλογοι», μας λέει ο 20χρονος Αλέξανδρος Παπαναστασίου, γιος του Τάσου Παπαναστασίου, ο οποίος είναι γνωστός στο πόλο και ως «πιλότος». Ο 20χρονος αγωνίζεται στη Γιουγκ της Κροατίας και σπουδάζει στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου.

Στην Μπρέσια της Ιταλίας παίζει ο 20χρονος Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος είναι φοιτητής Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. «Οταν βγαίνεις για δεύτερη φορά πρώτος στον κόσμο σκέφτεσαι ότι αυτή η ομάδα έχει πολλά να δώσει. Τώρα θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να κερδίσω μια θέση στην Εθνική. Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει υποδομές και ότι οι γενιές που ακολουθούν θα συνεχίσουν τις επιτυχίες», μας είπε και όταν τον ρωτάμε εάν υπήρξε κάποιο πριμ για την επιτυχία, μας απάντησε ότι η ομάδα αγωνίστηκε για να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη.

Με την υποστήριξη της Βουλιαγμένης ο Κώστας Γκουβέτσης βρέθηκε ανάμεσα στους αθλητές της καλύτερης ομάδας νέων του κόσμου. «Ημουν συναισθηματικά φορτισμένος γιατί ήξερα ότι είναι το τελευταίο τρόπαιο με αυτή την ομάδα. Αγωνίζομαι στη Βουλιαγμένη και ο σύλλογός μου με στηρίζει. Σε ό,τι αφορά τα πριμ από την Εθνική, κάθε χρόνο μας λένε αλλά εμείς ποτέ δεν τα κυνηγήσαμε. Είμαστε ικανοποιημένοι από την επιτυχία», τονίζει ο φοιτητής φυσικοθεραπείας, ο οποίος ετοιμάζεται τώρα να προετοιμαστεί με την εθνική ανδρών: «Η ομάδα των ανδρών αποτελείται από πολύ καλούς παίκτες. Ελπίζω ότι θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς και ότι θα πρωταγωνιστήσει».

Στη Βουλιαγμένη αγωνίζεται και ο Στάθης Καλογερόπουλος. Ο 18χρονος φοιτητής οικονομικών επιστημών είναι από τους τρεις «μικρούς» που θα αποτελέσουν τη βάση για την επόμενη εθνική νέων. Ομως για δεύτερη φορά θα βρεθεί και σε προετοιμασία ανδρών. «Αυτό το μετάλλιο μας δίνει ώθηση και μας βοηθάει να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Πιστεύω ότι το ελληνικό πόλο θα έχει ανάλογη συνέχεια. Εμείς οι μικροί θα δουλέψουμε πιο σκληρά για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να φέρουμε επιτυχίες όπως οι μεγαλύτεροι», μας λέει ο νεαρός διεθνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή