Eπί ποδός… ποδοσφαίρου η χριστουγεννιάτικη Αγγλία

Eπί ποδός… ποδοσφαίρου η χριστουγεννιάτικη Αγγλία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Boxing Day, η αυριανή δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων όταν ξεκαθαρίζουν οι Αγγλοι τα κουτιά με τα δώρα στη Βρετανία, άλλοι (ή άλλες) πάνε στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων για τις μεγάλες μετα-χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις, ενώ άλλοι τηρούν το έθιμο του γηπέδου, με μία από τις πιο χορταστικές ημέρες στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι στην Αγγλία. Πάντα βέβαια υπάρχει κάποιος που γκρινιάζει.

«Είναι λίγο στριμωγμένα αυτές τις μέρες, καθώς ανήμερα Χριστούγεννα το βράδυ πρέπει τα παιδιά να κοιμηθούν στο ξενοδοχείο, αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα», είπε στωικά χθες ο τεχνικός της Τσέλσι Φρανκ Λάμπαρντ, ενόψει της αναμέτρησης των «μπλε» με τη Σαουθάμπτον.

Φέτος ο… γκρινιάρης των Χριστουγέννων είναι ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, ο Πορτογάλος προπονητής της Γουλβς, που αποκαλεί τον προγραμματισμό της Πρέμιερ Λιγκ «ανόητο». Το δίκιο του εστιάζεται στο ότι η Γουλβς παίζει μεθαύριο με τη Μάντσεστερ Σίτι και λιγότερο από δύο μέρες μετά (45 ώρες για την ακρίβεια) παίζει και με τη Λίβερπουλ, την Κυριακή.

Το μεγάλο ματς της αυριανής ημέρας βεβαίως είναι αυτό της δεύτερης Λέστερ με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, το οποίο ίσως είναι αυτό που από τώρα θα κρίνει εάν οι «ρεντς» είναι ικανοί να κρατήσουν το προβάδισμα των 11 βαθμών που έχουν από την… τρίτη Μάντσεστερ Σίτι (συν έναν αγώνα που χρωστούν να δώσουν) και να πάρουν επιτέλους τον τίτλο μετά 30 χρόνια, ή θα αρχίσουν πάλι τα φίδια να ζώνουν το Ανφιλντ.

Τα άλλα ματς αύριο είναι Τότεναμ – Μπράιτον, Μπόρνμουθ – Αρσεναλ, Αστον Βίλα – Νόριτς, Κρ. Πάλας – Γουέστ Χαμ, Εβερτον – Μπέρνλι, Σέφιλντ Γιουν. -Γουότφορντ και Μάντσεστερ Γιουν. – Νιουκάστλ.

Για έναν Αγγλο μεγάλη σημασία έχει και το ντέρμπι της βόρειας Αγγλίας στην Τσάμπιονσιπ μεταξύ της δεύτερης Λιντς με την πέμπτη Πρέστον. Δράση όμως υπάρχει επίσης αύριο τόσο στη Σκωτία, με τη Σέλτικ στην έδρα της Σεντ Μίρεν και τη Ρέιντζερς να υποδέχεται την Κιλμάρνοκ, όσο και στο Βέλγιο, όπου η Σταντάρ Λιέγης παίζει με τη Γάνδη και η Μπριζ φιλοξενεί τη Βάρεγκεμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή