Εμειναν μόνοοι ευκαιρίες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα από τα χέρια του άφησε ο Παναθηναϊκός να γλιστρήσει η νίκη στο παιχνίδι με την Πόρτο, ώστε να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στη β΄ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και να γίνει και αυτός φαβορί μαζί με τη Ρεάλ, που νίκησε 3-2 τη Σπάρτα στην Πράγα. Το 0-0 στη Λεωφόρο δεν ήταν ό,τι καλύτερο για τους «πράσινους», δεν ήταν όμως και απογοητευτικό. Οι φίλαθλοι απήλαυσαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι και χειροκρότησαν στο τέλος τους παίκτες της ομάδας τους, γιατί τους είδαν να τα δίνουν όλα, να δημιουργούν και να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες και να αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που δεν εντυπωσίασε, αλλά άφησε καλές εντυπώσεις με την ψυχραιμία και την αγωνιστική του οργάνωση.

Με εξαίρεση δύο πεντάλεπτα που η Πόρτο έπαιξε φουλ επίθεση, με κέρδος μια σημαντική ευκαιρία του Ντέκο στο 17΄ (μπλόκαρε δύσκολα ο Νικοπολίδης στη δεξιά γωνία), ο Παναθηναϊκός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του, κάνοντας την πιο καλή εντός έδρας εμφάνισή του. Με πιεστική άμυνα που ξεκινούσε από την… επίθεση και με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου σε μεγάλα κέφια, οι «πράσινοι» έπαιξαν αρκετές φορές σαν τη γάτα με το ποντίκι τους Πορτογάλους, αλλά γκολ δε χάρηκαν, κυρίως γιατί ο Ολισαντέμπε άργησε πολύ να μπει στο παιχνίδι. O Μανώλης έχασε το πρώτο τετ α τετ στο 5΄ και στη συνέχεια σε τρεις περιπτώσεις απέτυχε από πολύ πλεονεκτική θέση, κυρίως σε μπαλιές του Κύπριου. O ίδιος ο Κωνσταντίνου έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες που τις δημιούργησε μόνος του με καταπληκτικές προσπάθειες, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να συναντήσει τα δίχτυα. O κόσμος, απόλυτα ικανοποιημένος, δεν σταμάτησε στιγμή να ξεσηκώνει τους παίκτες, δημιουργώντας μια καυτή ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο. H ίδια εικόνα διατηρήθηκε και στο β΄ ημίχρονο. O Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του, χωρίς να καταφέρει να σφίξει τη θηλιά στον λαιμό της Πόρτο. H πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήλθε νωρίς με τον Κωνσταντίνου στο 49΄ και η δεύτερη με το δοκάρι του Ολισαντέμπε στο 57΄. Ηταν η τελευταία κλασική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Τα έδωσε όλα μέχρι το 65΄, πίεσε ασφυκτικά για το γκολ, δεν το γεύτηκε και στη συνέχεια φρέναρε. O Κυράστας ανακάτεψε τρελά την τράπουλα ρίχνοντας στο παιχνίδι άλλους τρεις επιθετικούς, τόνωσε την επίθεση χωρίς αντίστοιχους κινδύνους στην άμυνα, όμως το γκολ και οι μεγάλες φάσεις δεν ήλθαν, παρά την ασφυκτική πίεση μέχρι το 95΄.

ΠΑΟ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Μπασινάς, Μικάελσεν (69΄ Λυμπερόπουλος), Σόουζα (80΄ Κόλκα), Κωνσταντίνου, Καραγκούνης, Ολισαντέμπε (80΄ Βλάοβιτς).

ΠΟΡΤΟ: Πάουλο Σάντος, Καρβάλιο, Παρέδες, Κοστίνια (90΄ Ρούμπενς Τζούνιορ), Ντέκο, Αντράντε, Ιμπάρα, Καπούτσο, Κλέιτον (76΄ Φρέντρικ), Μάριο Σίλβα, Πένα (87΄ Ρικάρντο Σίλβα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή