Οι εθνικές πόλο ξεκινούν το μακρινό και δύσκολο ταξίδι για το Τόκιο

Οι εθνικές πόλο ξεκινούν το μακρινό και δύσκολο ταξίδι για το Τόκιο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις… πισίνες θα βρει ο νέος χρόνος τις εθνικές ομάδες πόλο των ανδρών και των γυναικών. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στη Βουδαπέστη (12-26 Ιανουαρίου) και θα κρίνουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελούν το πρώτο από τα σημαντικά αθλητικά ραντεβού της νέας χρονιάς για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

«Εχουμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά πιστεύω ότι μέχρι το Ευρωπαϊκό θα έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα. Στην προετοιμασία της ομάδας λαμβάνουν μέρος και παιδιά από την εθνική νέων. Ισως κάποια από αυτά να είναι στην αποστολή που θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη. Οπως και να ’χει, το μέλλον τους ανήκει και όλα θα έρθουν στην ώρα τους», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής της εθνικής ανδρών, Θοδωρής Βλάχος.

Η ανδρική ομάδα έχει και σήμερα προπόνηση, ενώ την Πέμπτη θα αναχωρήσει για την Ιταλία όπου θα πάρει μέρος σε τουρνουά προετοιμασίας. Σε αυτή τη διοργάνωση θα μετάσχουν και οι Εθνικές της Ουγγαρίας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εκτός από την Ελλάδα, το ολυμπιακό «εισιτήριο» διεκδικούν οι Κροατία, Ουγγαρία και Μαυροβούνιο. Ετσι, το έργο των αθλητών του Θοδωρή Βλάχου αναμένεται δύσκολο. Στη συνέχεια, θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία στο προολυμπιακό τουρνουά του Μαρτίου, όπου θα υπάρχουν τρεις ολυμπιακές προκρίσεις.

Η εθνική ομάδα των γυναικών σε αγώνα για την παγκόσμια Λίγκα ηττήθηκε από την Ισπανία με 12-16. Τις επόμενες ημέρες, οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση θα μεταβούν στην Ουγγαρία. Εκεί θα πάρουν μέρος σε διεθνές τουρνουά, το οποίο θα αποτελέσει «πρόβα τζενεράλε» για το Ευρωπαϊκό.

«Βρισκόμαστε στη μέση της προετοιμασίας και αυτοί οι αγώνες μάς βοηθούν για να βρούμε ρυθμό και για να εντοπίζουμε τα λάθη μας», υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης.

Η εθνική ανδρών, στην πρώτη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, τη Γεωργία και τη Γαλλία. Οι γυναίκες θα παίξουν με Σερβία, Κροατία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή