Ανεβάζει στροφές η ανανεωμένη Αρσεναλ

Ανεβάζει στροφές η ανανεωμένη Αρσεναλ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κούρσα που γίνεται για την ανάδειξη του δεύτερου στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού η Λίβερπουλ έχει «δέσει» πια τον τίτλο, η Λέστερ αποδεικνύεται πολύ ανθεκτική αντίπαλος της Μάντσεστερ Σίτι, βάσει και όσων είδαμε στην αγωνιστική της Πρωτοχρονιάς. Ξεχώρισε, επίσης, η επιβλητική νίκη της ανανεωμένης Αρσεναλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρώπη κατέβαλε με άνεση τη Γιουνάιτεντ στο «Εμιρεϊτς», στην πρώτη νίκη (2-0) των «κανονιέρηδων» επί εποχής Μικέλ Αρτέτα, του Βάσκου που προσφάτως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της.

Με τέρματα του Νικολά Πεπέ και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από το α΄ ημίχρονο, η Αρσεναλ δεν άφησε περιθώρια διεκδίκησης της νίκης στη Γιουνάιτεντ και σκαρφάλωσε δύο σκαλιά στη βαθμολογία, στη 10η θέση. Εχασε όμως τον αμυντικό Κόλαμ Τσέιμπερς με ρήξη χιαστού, κάτι που θα οδηγήσει στη μεταγραφή ενός μπακ, κατά τον κ. Αρτέτα.

Οι δε «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν κι άλλο έδαφος στη μάχη για θέση στην πρώτη τετράδα. Εκεί βρίσκονται με ασφάλεια η Λέστερ, η Σίτι και η Τσέλσι, πίσω από τη Λίβερπουλ. Η Λέστερ συνέτριψε με 3-0 τη Νιουκάστλ εκτός έδρας και παρέμεινε έναν βαθμό μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι πρωταθλητές σημείωσαν αγχωτική νίκη με 2-1 επί της Εβερτον στο Μάντσεστερ, με δύο τέρματα του Γκαμπριέλ Ζεζούς στο β΄ ημίχρονο.

Οσο για την Τσέλσι, εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση αυξάνοντας τη διαφορά της από τη Γιουνάιτεντ στους πέντε πόντους με το 1-1 που παραχώρησε στη γηπεδούχο Μπράιτον, αφού ισοφαρίστηκε έξι λεπτά πριν από τη λήξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή