Aναψε ξανά το φιτίλι της βίας στο ποδόσφαιρο

Aναψε ξανά το φιτίλι της βίας στο ποδόσφαιρο

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από χίλια μύρια κύματα πέρασε η 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 μέχρι να οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή της στις ημερομηνίες που είχαν εξαρχής οριστεί, όμως το φιτίλι της βίας άναψε ξανά, καθώς ο Αγγελος Ευαγγέλου, που ήταν διαιτητής VAR στο Βόλος – Ολυμπιακός, βρέθηκε πάλι στο στόχαστρο.

Μετά τη ρίψη κροτίδων στην πολυκατοικία που διαμένει, χθες υπήρξε νέα επίθεση, καθώς άγνωστοι πέταξαν μία πέτρα και προκάλεσαν υλικές ζημιές σπάζοντας την τζαμαρία της εισόδου.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα καταδικάζοντας με ανακοίνωσή της το νέο κρούσμα βίας κατά της ελληνικής διαιτησίας, καλώντας την ελληνική πολιτεία και όλες τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις κατά των διαιτητών.

Την ίδια ώρα και η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσω ανακοίνωσης τόνισε ότι «αποτελεί χρέος των κρατικών μηχανισμών να διερευνήσουν μέχρι τέλους όλες αυτές τις μαφιόζικες επιθέσεις, αλλά και υποχρέωση όλων μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ενεργήσουμε αποφασιστικά και με γνώμονα το συνολικό καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Σε διαφορετική τροχιά κινήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, που με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε «απαξιωμένο και στημένο» το πρωτάθλημα, με αφορμή τους ορισμούς Ελληνα παρατηρητή και VAR στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ (διαιτητής ο Φινλανδός Γκεστράνιους) και Ελληνα διαιτητή (Παπαπέτρου) στον αγώνα Αρης – ΠΑΟΚ. «Η ηρεμία σκοτώνει και τον χειρότερο εχθρό σου», ήταν η απάντηση του Γ. Σαββίδη μέσω των social media.

Στα αγωνιστικά, και μακριά από το νοσηρό εξωαγωνιστικό κλίμα, το μενού της 17ης αγωνιστικής είναι πολύ πικάντικο και προσφέρει δύο κλασικά ντέρμπι, που τυγχάνει να είναι και πολύ κρίσιμα βαθμολογικά: ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει απόψε στο «Κλ. Βικελίδης» τον συμπολίτη και «αιώνιο αντίπαλό» του Αρη, ενώ ο δεύτερος στη βαθμολογία Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Παναθηναϊκό.

Παρά τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά του με τον Αρη, ο ΠΑΟΚ θα νιώσει απόψε ίσως τη μεγαλύτερη απειλή μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος για το αήττητο σερί του, που αριθμεί πλέον 50 συνεχόμενους αγώνες.

Είναι το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι του μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που τον είχε απειλήσει με ήττα και στην Τούμπα, την οποία απέτρεψε ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο απέφυγε και ο Ολυμπιακός πέρυσι την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο «βουβό» «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «πράσινοι» είναι αήττητοι δύο συνεχόμενες χρονιές στο Φάληρο και παρότι τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Η 3η ΑΕΚ έχει θεωρητικά εύκολο έργο απέναντι στον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, όπως και ο 4ος ΟΦΗ κόντρα στον Βόλο στο Ηράκλειο. Η… πιπεράτη μονομαχία Ξάνθη – Λάρισα γίνεται με φόντο τα πλέι οφ, όπως και το παιχνίδι Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης, ειδικά αν επικρατήσει η ομάδα του Περιστερίου.

Πολύ πιο δυνατά στη μάχη για την πρώτη εξάδα θα μπει και η Λαμία εάν νικήσει στη Ν. Σμύρνη τον ουραγό Πανιώνιο, ο οποίος συνεχίζει την προσπάθειά του για παραμονή στην κατηγορία με πολλά βαρίδια στην πλάτη του…

Συνοπτικά το πρόγραμμα (17η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 ΟΦΗ – Βόλος, 19.30 Αρης – ΠΑΟΚ, 20.00 Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης. ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 ΑΕΚ – Παναιτωλικός, 17.15 Πανιώνιος – Λαμία, 17.15 Ξάνθη – Λάρισα, 19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (16 αγώνες): ΠΑΟΚ 40, Ολυμπιακός 38, ΑΕΚ 28, ΟΦΗ 23, Λάρισα 22, Αρης 22, Παναθηναϊκός 22, Ξάνθη 20, Ατρόμητος 19, Λαμία 19, Βόλος 18, Αστέρας Τρίπολης 15, Παναιτωλικός 8, Πανιώνιος 6 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει -6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή