Στον προθάλαμο του Τόκιο

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ταξιδιωτικά μίλια που θα έδιναν… σύνταξη σε πιλότο, ο Χρήστος Βολικάκης και η Ελένη Χατζηλιάδου είναι τα τελευταία χρόνια στο δικό τους ταξίδι που έχει ως προορισμό την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας και η πρωταθλήτρια του καράτε πρέπει να συλλέξουν βαθμούς και αναγκαστικά  να πάρουν μέρος σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό. Τζετ λαγκ, ταλαιπωρία, προβλήματα κ.λπ. αποτελούν κομμάτια της καθημερινότητάς τους σε αυτή τη διαδρομή προς το όνειρό τους.

«Είναι πολύ κουραστικό και σωματικά και ψυχολογικά. Το δικό μας άθλημα έχει χτυπήματα και, επειδή δεν υπάρχει ιατρική ομάδα να με παρακολουθεί, δεν προλαβαίνω να αναρρώσω. Ο,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα διότι εγώ πληρώνω και τον προπονητή μου. Μακάρι οι προκρίσεις να προέρχονταν από το Παγκόσμιο ή το Ευρωπαϊκό, όπου και στα δύο πήρα μετάλλια. Θα είχα τώρα τελειώσει και θα προετοιμαζόμουν απερίσπαστη για τους Ολυμπιακούς» λέει στην «Κ» η Ελένη Χατζηλιάδου, η οποία πρέπει να παραμείνει σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία της (+ 68) για να αγωνιστεί στο Τόκιο. «Εξαιτίας του τραυματισμού μου στο γόνατο έχασα τέσσερις αγώνες και με πλησίασαν οι άλλες. Μένουν ακόμη οι διοργανώσεις σε Παρίσι, Χιλή, Ντουμπάι, Σάλτσμπουργκ, Ραμπάτ και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Μπακού. Στη Χιλή δεν θα αγωνιστώ γιατί απαιτούνται πολλά χρήματα για το ταξίδι. Ετσι πρέπει να πάω καλά στους υπόλοιπους. Είμαι αισιόδοξη ότι θα τα καταφέρω. Εάν είχα περισσότερη στήριξη θα ήταν καλύτερα».

Στον προθάλαμο του Τόκιο-1

Ο ποδηλάτης μας Χρήστος Βολικάκης τονίζει: «Με τόσο κρύο δεν μπορεί να γίνει εδώ προπόνηση».

Ανάλογη είναι η ζωή και του ποδηλάτη Χρήστου Βολικάκη, ο οποίος εκτός από τη βαλίτσα κουβαλάει και το ποδήλατό του. «Δύο χρόνια πρέπει να είσαι σε υψηλό επίπεδο. Δεν μπορείς να κάνεις μία σωστή προετοιμασία γιατί πρέπει να φεύγεις συνέχεια σε ταξίδια για να μαζέψεις βαθμούς. Μετά το Ρίο είχα απογοητευθεί και σκέφτηκα να σταματήσω. Ευτυχώς βρέθηκαν χορηγοί, ενώ τελευταία με στηρίζει και η ομοσπονδία μου», υπογραμμίζει ο ποδηλάτης.

Ο Χρήστος Βολικάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση από τις ατομικές προκρίσεις. Πρέπει να παραμείνει εκεί τους επόμενους δύο μήνες που περιλαμβάνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Καναδά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (26/2-1/3, Βερολίνο). Μετά θα μάθει εάν «σφραγίστηκε» ολυμπιακό εισιτήριο με το όνομά του. «Στη συνέχεια, σχεδιάζω να κάνω μία σωστή προετοιμασία στο εξωτερικό. Κανονικά και τώρα θα έπρεπε να είμαι στο εξωτερικό γιατί με τόσο κρύο δεν μπορεί να γίνει εδώ προπόνηση».              

Το Τόκιο όμως δεν θα αποτελέσει το τέλος του αθλητικού ταξιδιού του Χρήστου Βολικάκη. Αμέσως μετά θα αρχίσει και πάλι να συλλέγει βαθμούς για τη διοργάνωση του 2024 (Παρίσι). «Εάν μείνω μακριά από τους αγώνες θα πέσω στην παγκόσμια κατάταξη και ύστερα θα είναι δύσκολο να ανέβω», τονίζει.

Αντίθετα, το ολυμπιακό ταξίδι της Ελένης Χατζηλιάδου ενδέχεται να τελειώσει στο Τόκιο, καθώς, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το καράτε δεν θα περιλαμβάνεται στο ολυμπιακό πρόγραμμα του 2024.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή