«Κόκκινη» στους εαυτούς τους

«Κόκκινη» στους εαυτούς τους

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για άλλη μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε περίγελως στα μάτια των φιλάθλων. Η υπόθεση με την αποχή των διαιτητών, που τελικά αποδείχθηκε πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία… σαπουνόπερα, φανέρωσε πως στη χώρα μας επικρατούν όσοι κατά καιρούς ελέγχουν τα κέντρα εξουσίας.

Το θέμα δεν είναι αν είχαν ή όχι άδικο οι διαιτητές. Ούτε αν με την απειλή τους, πως δεν θα κατέβουν στους αγώνες, πέτυχαν και πήραν κάτι από τα όσα απαιτούσαν. Το κωμικοτραγικό της όλης ιστορίας ήταν η όλη διαδικασία. Και φυσικά το πώς παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ αυτή και η τελική απόφασή τους.

Ακριβώς όπως ερμηνεύονται και αποδίδονται στον κόσμο οι επίμαχες φάσεις των παιχνιδιών. Με πλήρη ταύτιση των απόψεων των ομάδων που αποδεδειγμένα υποστηρίζουν. Ετσι, μαζί με το πλήγμα που δέχθηκε η όποια αξιοπρέπεια των διαιτητών, δέχθηκε, για άλλη μία φορά, κι αυτών που υποτίθεται πως υπηρετούν την αλήθεια και ελέγχουν την εξουσία.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα του… ψυχρού πολέμου, έχουμε τα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής τα οποία πολύ φοβάμαι θα ρίξουν κι άλλο λάδι στην φωτιά. Το πώς αυτή μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο είναι άγνωστο.

Η μεθόδευση της συνάντησης των «4» σίγουρα δημιουργεί κάποιες ελπίδες. Αρκεί σ’ αυτήν τα μεγάλα αφεντικά να πάνε όλα με ειλικρινή διάθεση για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του ποδοσφαίρου μας και όχι για να εξυπηρετήσει αυτό, τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή