Οι ιστιοπλόοι έπιασαν τον σταυρό

Οι ιστιοπλόοι έπιασαν τον σταυρό

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν εμπόδισαν τη νέα γενιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας να βουτήξει στα νερά του Μικρολίμανου για να πιάσει τον σταυρό κατά την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων που διοργάνωσαν και εφέτος ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς και ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Πρώτος στον σταυρό έφτασε ο αθλητής των 420 Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος.

Από νωρίς το πρωί, και παρά το τσουχτερό κρύο, η ατμόσφαιρα στο Μικρολίμανο ήταν εορταστική. Τα ιστιοπλοϊκά σκάφη ήταν σημαιοστολισμένα και η μπάντα του Λιμενικού Σώματος πρόσθετε τη δικιά της νότα. Ο αγιασμός των υδάτων αποτελεί γιορτή για τους ανθρώπους της θάλασσας και, παραδοσιακά, οι ιστιοπλόοι γιορτάζουν την ημέρα των Θεοφανίων στο δεύτερο σπίτι τους: τη θάλασσα. 

Παιδιά παλαιών αθλητών, τα περισσότερα από τα οποία, ήδη, βαδίζουν στον δρόμο των διακρίσεων που χάραξαν οι γονείς τους, είχαν ανεβεί πάνω στα ιστιοφόρα και περίμεναν να πέσει ο σταυρός στα νερά για να διεκδικήσουν αυτή τη φορά, στον θαλάσσιο στίβο των προπονήσεων τους, ένα διαφορετικό έπαθλο. Ο Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, αθλητής με διεθνείς διακρίσεις στα 420, ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στον σταυρό και αμέσως οι ιστιοπλόοι άναψαν δεκάδες καπνογόνα που έδωσαν χρώμα στη μουντή χειμωνιάτικη μέρα. 

Η γιορτή συνεχίστηκε στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς με τις βραβεύσεις των αθλητών που πρωταγωνίστησαν το 2019. «Το 2020 είναι Ολυμπιακή Χρονιά. Εύχομαι επιτυχίες στους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Τόκιο αλλά και στη νέα γενιά να έχει μία χρονιά γεμάτη διακρίσεις», υπογράμμισε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του ΙΟΠ.  

Χαιρετισμούς απέστειλαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή