Το ποδόσφαιρο απάντησε στην αθλιότητα

Το ποδόσφαιρο απάντησε στην αθλιότητα

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από ένα Σαββατοκύριακο με δύο ντέρμπι και δύο χθεσινά ματς Κυπέλλου με έξι γκολ και πολύ θέαμα, τα φλας στράφηκαν για μια φορά ακόμη εκτός αγωνιστικού χώρου. Παρ’ όλα αυτά, στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες των τεσσάρων ομάδων που άνοιξαν την αυλαία της φάσης των «16» κατέθεσαν τον καλύτερό τους εαυτό, απαντώντας με εμφατικό τρόπο στους χούλιγκαν και στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή το μεσημέρι, ένας νέος μόλις 28 ετών από τη Βουλγαρία, υποστηρικτής του Αρη, έχασε τη ζωή του, ενώ χθες και μόλις μία ημέρα πριν από τη σέντρα αναβλήθηκε ο αγώνας Αστέρα Τρίπολης – ΑΕΚ, γιατί υπήρχαν φόβοι (αλλά και πληροφορίες) πως οπαδοί της Ενωσης και του Ολυμπιακού (που παίζει επίσης σήμερα στην Καλαμάτα) είχαν «κλείσει» ραντεβού στην εθνική οδό! Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ, το παιχνίδι δεν πρόκειται να διεξαχθεί μέσα στο διάστημα των επόμενων δέκα ημερών.

Η απάντηση σε όλο αυτό το σκηνικό ήρθε από τις χθεσινές αναμετρήσεις που άνοιξαν την αυλαία της φάσης των «16» στο Κύπελλο, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται σε αυτή στο «Γεντί Κουλέ», όπου ο ΟΦΗ υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ. Οι Κρητικοί προέρχονταν από την εντός έδρας ήττα από τον Βόλο (2-1), ενώ ο ΠΑΟΚ από το… στραπάτσο στο ντέρμπι με τον Αρη στο «Βικελίδης», όπου γνώρισε την ήττα με 4-2, η οποία έβαλε τέρμα στο αήττητο των 51 αγώνων στον πρωτάθλημα. Το ερώτημα ήταν, λοιπόν, αν ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις αφήνοντας πίσω την ήττα του Σαββάτου.

Με εμφατικό τρόπο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πέρασαν από το Ηράκλειο επικρατώντας με 3-0 και μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Τούμπας.

Κορυφαίος για την ομάδα του Φερέιρα ήταν ο Μίσιτς, καθώς από τα δικά του πόδια προήλθαν και τα τρία γκολ που έκριναν την αναμέτρηση. Στο 24ο λεπτό, ο Κροάτης μέσος έβγαλε σε θέση βολής τον Λημνιό, που δεν δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ, ενώ μόλις έξι λεπτά αργότερα, ο Μίσιτς σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Μπίσεσβαρ για να κάνει το 2-0.

Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, όπου ο ΠΑΟΚ ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 63΄ ήταν η σειρά του Ακπομ, ύστερα από μπαλιά του Μίσιτς, να βρει δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 3-0, που ουσιαστικά έδωσε από χθες το εισιτήριο της πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

Νωρίτερα στον Βόλο ο Ατρόμητος είχε εύκολο έργο απέναντι στην τοπική ομάδα και με πρωταγωνιστή τον Βέλλιο, που πέτυχε δύο γκολ, σφράγισε από το πρώτο κιόλας παιχνίδι τη συμμετοχή του στην 8άδα του Κυπέλλου, επικρατώντας με 3-0.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο Γούτας με κεφαλιά, ενώ ο Βέλλιος ήταν αυτός που στο 63΄ και στο 76΄ αξιοποίησε τις ασίστ των Νταβιώτη και Χαρίση, υπογράφοντας ουσιαστικά την πρόωρη πρόκριση της ομάδας του Περιστερίου.

Αγρίνιο και Ξάνθη

Οσον αφορά το πρόγραμμα, στις 7.30 μ.μ. ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Πανιώνιο, ενώ στα «Πηγάδια» στις 9.30 μ.μ. η Ξάνθη παίζει με τον Αρη, στους δύο από τους τέσσερις αγώνες της ημέρας.

Στο Αγρίνιο, οι δύο ομάδες έχουν περισσότερο το μυαλό τους στο πρωτάθλημα, καθώς βρίσκονται στην προτελευταία και στην τελευταία θέση αντίστοιχα, και το Κύπελλο –αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον– μοιάζει με αγγαρεία που θα ήθελαν να αποφύγουν.

Από την άλλη, στην Ξάνθη, η αναμέτρηση παρουσιάζει σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι, που επέστρεψαν στις νίκες την Κυριακή (2-1 την ΑΕΛ), θέλουν να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν και σε αυτόν τον θεσμό. Εξάλλου, ο Αρης ταξίδεψε στην ακριτική πόλη με τον αέρα που του δίνει η εμφατική νίκη του στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ (4-2), ενώ παράλληλα οι «κίτρινοι» δεν κρύβουν πως στόχος τους είναι η παρουσία τους στον φετινό τελικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή