Επεισοδιακή ήττα Τσιτσιπά από Κύργιο

Επεισοδιακή ήττα Τσιτσιπά από Κύργιο

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η εθνική ομάδα να τερμάτισε τελευταία στον όμιλό της στο κύπελλο της ATP, στο Μπρίσμπεϊν, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσείλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας σαν να ήταν ο πρωταγωνιστής. Χτύπησε –κατά λάθος– τον πατέρα του με τη ρακέτα, δήλωσε υπερήφανος ως Ελληνας, ηττήθηκε από τον Κύργιο, αλλά νίκησε τον Ζβέρεφ. Και όλα αυτά με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες ενδέχεται να αποτελέσουν αφορμή για τη διεξαγωγή του Αυστραλιανού όπεν σε κλειστά στάδια, διότι η ατμόσφαιρα στη Μελβούρνη είναι αποπνικτική.

Στη διοργάνωση του Μπρίσμπεϊν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την πέμπτη διαδοχική νίκη του εις βάρος του Σάσα Ζβέρεφ. Αυτή ήταν η μοναδική νίκη για την ελληνική ομάδα. Στην αναμέτρηση με τον Νικ Κύργιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκνευρισμένος από την απώλεια του πρώτου σετ (6-7) χτύπησε τη ρακέτα στην καρέκλα του και τραυμάτισε στο χέρι τον πατέρα του, η προσπάθεια εμψύχωσης του οποίου προκάλεσε αρνητικά σχόλια: «Αν σκεφτείς σαν νικητής, θα γίνεις νικητής. Εντάξει; Αστείος είναι, τίποτε άλλο. Ενας αστείος είναι. Εσύ τον κάνεις ήρωα, να ξέρεις», είπε στον γιο του ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ελληνοαυστραλό και στον 21χρονο Ελληνα είχε νικητή τον πρώτο (2-1), ο οποίος εντυπωσίασε με την ηρεμία του. Οταν ο Τσιτσιπάς χαρακτήρισε ατύχημα τον τραυματισμό του πατέρα του, ο Κύργιος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μη δίνουν σημασία σε ανάλογα περιστατικά, ενώ τόνισε ότι και αυτός έχει κάνει «ηλίθια πράγματα στην ένταση της στιγμής».

Στο μεταξύ, στις 20 Ιανουαρίου θα αρχίσει στη Μελβούρνη το Αυστραλιανό όπεν. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι εάν κρίνουν πως οι συνθήκες είναι επικίνδυνες για την υγεία, οι αγώνες θα διεξαχθούν σε κλειστά στάδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή