ΠΑΟ: Εβαλε τις βάσεις για ένα νέο… αποκλεισμό

ΠΑΟ: Εβαλε τις βάσεις για ένα νέο… αποκλεισμό

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 που πιάστηκε στο δόκανο από αντίπαλο μικρότερης κατηγορίας στη φάση των 16 του Κυπέλλου και απειλείται με πρόωρο αποκλεισμό από μια διοργάνωση που ο ίδιος ανέδειξε ως πρώτο στόχο του εφέτος. Το δόκανο το έστησε στα Γιάννινα ο αήττητος σε 15 επίσημα παιχνίδια (11 στη Σούπερ Λιγκ 2 και 4 στο Κύπελλο) ΠΑΣ, ο οποίος τον νίκησε 1-0 και τέλη Ιανουαρίου θα πάει με πλεονέκτημα στο ΟΑΚΑ. Σκόρερ ο Παμλίδης, με ωραίο πλασέ έπειτα από κόντρα στο 28΄. Ο Παναθηναϊκός κόλλησε στον βούρκο των «Ζωσιμάδων» (η μία πλευρά ήταν γεμάτη πάγο) και έκανε κάκιστη εμφάνιση, γνωρίζοντας δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες στο 2020. Στο α΄ ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, ενώ στο β΄ μέρος πίεσε λίγο περισσότερο και είχε δύο καλές στιγμές με τον Καμπετσή, συν μία περίπτωση όπου ο διαιτητής Φωτιάδης του αρνήθηκε στο 60΄ πέναλτι σε χέρι του Παντελάκη, υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ σε μια συνηθισμένη επαφή. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν έξυπνα την κόντρα και αυτοί είχαν δύο τρεις καλές ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο.

«Σ’ αυτό το γήπεδο-βούρκο δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε πολλά περισσότερα. Θα κάνουμε τη δουλειά που πρέπει στο δεύτερο παιχνίδι», δήλωσε ο Γιώργος Δώνης, βλέποντας τον Αποστολάκη να αποχωρεί με διάστρεμμα, θύμα του απαράδεκτου αγωνιστικού χώρου. «Δείξαμε την αξία μας απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Το γήπεδο ήταν κακό και για τις δύο ομάδες. Εχουμε προβάδισμα αλλά ο πήχυς παραμένει χαμηλά», ήταν η θέση του Αργύρη Γιαννίκη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης (74΄ Νάουμετς), Ξυδάς (85΄ Λιάσος), Παμλίδης, Κριζμάν (68΄ Λεό).

ΠAΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (27΄ Κουρμπέλης), Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Δώνης, Νούνες, Χατζηγιοβάνης (74΄ Μπουζούκης), Μπεκ (46΄ Περέα), Ζαχίντ, Καμπετσής.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Καλαμάτα με 2-0, παρά τις πολλές αλλαγές του Μαρτίνς, που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τους Αλέν, Μάρκοβιτς, Μπέλιτς και τον Σισέ έπειτα από 4 μήνες.  Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν άνετα απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Φούτμπολ Λιγκ (Γ΄ Εθνική) και επικράτησαν με σκόρερ τους Ραντζέλοβιτς στο 6΄ και Χριστοδουλόπουλο (γκολ μετά 11 μήνες) στο 53΄. Ο Γκερέρο είχε δοκάρι στο 68΄, ενώ αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό ο Λοβέρα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Χριστοφιλέας, Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Μπάμπης, Τριποτσέρης, Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος (71΄ Αλεξόπουλος), Ράκιτς (65΄ Κουϊρουκίδης), Οσμανάγκιτς (64΄ Ζαχαρόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Σισέ, Αβραάμ (64΄ Μάρκοβιτς), Μεριά, Κούτρης, Γκασπάρ, Μπενζιά (80΄ Μπέλιτς), Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλος (73΄ Ξενιτίδης), Γκερέρο.

Στο πρώτο από τα δύο χθεσινά παιχνίδια με αντιπάλους ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1, Παναιτωλικός και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο Αγρίνιο, σε ματς κεκλεισμένων των θυρών και με λιγοστές φάσεις.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Τζανακάκης (66΄ Σανιά), Μαρσιάλ, Σίενστεντ, Κέβιν, Τσιγγάρας, Ταχάρ (37΄ Μιμίτο), Ντουάρτε, Ντίας, Φυτόπουλος (62΄ Φυτόπουλος), Μπαΐροβιτς.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Kότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Λυμπεράκης, Κιάκκος, Οικονομίδης, Εμμανουηλίδης, Μιλόγεβιτς (58΄ Τσιλούλης), Μασούρας (84΄ Παπαγεωργίου), Αραμπούλι.

Στο δεύτερο και τελευταίο της βραδιάς, ο Αρης νίκησε εύκολα 1-0 στην Ξάνθη με σκόρερ τον Ιντέγε στο 17΄, χωρίς να απειληθεί καθόλου από τους φλύαρους γηπεδούχους.  Αν, μάλιστα, δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Μπέντο, θα είχε ήδη «κλειδώσει» την πρόκριση.

ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Τερκί, Λισγάρας, Καμαρά, Μπαριέντος (72΄ Κοβάσεβιτς), Μουλέν (58΄ Ντε Αμορίμ), Σόσα, Καρασαλίδης, Κασάδο (72΄ Φοσέ), Τζουρίσκοβιτς, Κάστρο.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Κόρχουτ, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα (69΄ Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Λάρσον  (59΄ Ντουρμισάι), Ιντέγε (85΄ Μπα).

Η φάση των 16 κλείνει σήμερα (19.30) με τον αγώνα Τρίκαλα – Λαμία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή