Χειμερινοί Ολυμπιακοί με… φροντιστήριο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί με… φροντιστήριο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πολυπληθέστερη αποστολή της στην ιστορία του θεσμού θα πάρει μέρος η χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες νέων που αρχίζουν σήμερα στη Λωζάννη και θα ολοκληρωθούν στις 22 Ιανουαρίου. Στην «πρωτεύουσα» του Ολυμπισμού θα αγωνιστούν 1.872 νέοι (15-18 ετών) από 79 χώρες. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και 12 πρωταθλητές μας, οι οποίοι κατάφεραν να προκριθούν.  Στους Χειμερινούς νέων τα 2/3 των αθλητών θα περάσουν από ελέγχους και ενημέρωση για απαγορευμένες ουσίες, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί να ενημερώνονται οι νέοι αθλητές.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου (ΙΤΑ) θα εφαρμόσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατά της φαρμακοδιέγερσης, σύμφωνα με το οποίο εκτός από ελέγχους θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές να παρακολουθήσουν μία διαδραστική εμπειρία που θα βασίζεται σε εργαστηριακές προσομοιώσεις. Οι Χειμερινοί Αγώνες της Λωζάννης αποτελούν την τρίτη αντίστοιχη διοργάνωση για νέους. Ο αριθμός συμμετοχών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τους περισσότερους αθλητές θα έχει η Ελβετία (112) και ακολουθούν Ρωσία (107) και ΗΠΑ (96). Η Ελλάδα, παρόλο που δεν διαθέτει παράδοση στα χειμερινά αθλήματα, θα στείλει τη μεγαλύτερή της αποστολή. Με το εθνόσημο θα αγωνιστούν οι Χρήστος Μαρμαρέλλης (Αλπικό Σκι), Αγγελος Αντωνιάδης (Δίαθλο), Γιώργος Αναστασιάδης, Σπύρος Παπαδόπουλος (Δρόμοι Αντοχής), Γιώργος Αλμπανίδης (Ελεύθερο Σκι), Δημήτρης Γραικός (Χιονοσανίδα), Ελένη Ιωάννου, Στυλιανή Γιαννακοβίτη (Δρόμοι Αντοχής), Μαρία Καλτσογιάννη (Αλπικό Σκι), Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου, Νεφέλη Τίτα και Ιωάννα Κώτσαλου (Δίαθλο). 

Η διοργάνωση των Χειμερινών, όμως, πριν ακόμα αρχίσει σημαδεύτηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό. Μία 35χρονη Ρωσίδα σκέιτερ που θα συμμετείχε σήμερα στην Τελετή Εναρξης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πρόβας, καθώς έπεσε από μεγάλο ύψος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή