Ευρωλίγκα: Εμεινε στο Καλίνινγκραντ ο Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Εμεινε στο Καλίνινγκραντ ο Παναθηναϊκός

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το άλμα αναρρίχησης με τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, στο Καλίνιγκραντ, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα βήμα προς τα πίσω, μετά την ήττα (96-87) που γνώρισε στο Μιλάνο στο παιχνίδι με την Αρμάνι για τη 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός είχε κακή ομαδική εμφάνιση στο «Φόρουμ» και κανένας παίκτης από τους δέκα που χρησιμοποίησε ο Ρικ Πιτίνο δεν ξέφυγε από τον κοινό παρονομαστή. Αλλά και ο Αμερικανός τεχνικός δεν βρήκε το σχήμα που επιζητούσε με ημίψηλους παίκτες, ενώ όπως και κόντρα στην ΑΕΚ, δεν τους… έπεισε να παίξουν άμυνα.

«Πρέπει να περιορίσουμε τα τρίποντα της Αρμάνι» είχε πει ο Πιτίνο, αλλά η Αρμάνι σκόραρε 14, διατήρησε σταθερά το προβάδισμα και δεν απειλήθηκε από τον αμυντικά απόντα Παναθηναϊκό. Η Αρμάνι έχει δύο νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό και φυσικά το πλεονέκτημα στη νέα ισοβαθμία μαζί του.

Η διαφορά των δέκα πόντων (44-34) που πήρε η ιταλική ομάδα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη, αν οι γηπεδούχοι είχαν αξιοποιήσει περισσότερο την κακή απόδοση του Παναθηναϊκού.

Η καλή αρχή των «πρασίνων» διήρκεσε, μόλις, στα τρία πρώτα λεπτά. Η Αρμάνι είχε ποσοστό ευστοχίας σχεδόν 50% στα δίποντα και στα τρίποντα, ενώ ο Παναθηναϊκός ευστόχησε μόνο σε δύο από τα δέκα τρίποντα των παικτών του στο α΄ μέρος.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ανατρέψουν την αρνητική έκβαση του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο, μόνο από την επίθεσή του, χωρίς αμυντική προσήλωση. Τα κατάφερε πρόσκαιρα και μείωσε στο σκορ, μέχρι τους πέντε πόντους (60-55), αλλά η Αρμάνι «απάντησε» με ευστοχία, κερδισμένα αμυντικά ριμπάουντ και παίζοντας με μεγαλύτερο πάθος στην άμυνα. Στα τελευταία 3΄ 44΄του τρίτου δεκαλέπτου, οι Μιλανέζοι πέτυχαν σερί 13-2 και άρχισαν την τέταρτη περίοδο με την καλύτερη δυνατή συνθήκη (73-57).

Η μονόλεπτη επιχείρηση ολικής ανατροπής, δύο λεπτά πριν από το φινάλε, με μπροστάρη τον Φριντέτ δεν είχε συνέχεια και οι «πράσινοι» επιστρέφουν στην Αθήνα για άμεση και επιβεβλημένη βελτίωση τόσο στο ριμπάουντ όσο και στην περιφερειακή άμυνα.

ΑΡΜΑΝΙ: Μίτσοφ 11 (3), Μπίλιγκα 7, Γκουντάιτις 8, Μορατσίνι 12 (2), Ρολ 9 (2), Ροντρίγκεζ 22 (4), Ταρκζέφσκι 2, Σάικς 17 (3), Μπρουκς 4, Σκόλα 4.

ΠΑΟ: Τόμας 15 (1), Ράις 5 (1), Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 6, Τζόνσον , Φριντέτ 28 (5), Καλάθης 4, Ουάιλι 6, Μήτογλου 10 (2), Μπέντιλ 7 (1). 

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής: Αλμπα -Μακάμπι 89-95, Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε 65-79, Ρεάλ – Ζαλγκίρις 88-82.

Στo σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Αναντόλου Εφές, ενώ στα άλλα δύο παιχνίδια θα παίξουν Χίμκι – Ζενίτ και Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας.

• Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στη φάση των «16» του Eurocup γυναικών, νικώντας τη Μίσκολιτς (84-73) στη ρεβάνς της ήττας με διαφορά πέντε πόντων στον πρώτο αγώνα. Επόμενος αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» θα είναι η τουρκική Γκεντσλίκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή