Παράπονα Γ. Αλαφούζου στον Π. Φούσεκ για τη διαιτησία

Παράπονα Γ. Αλαφούζου στον Π. Φούσεκ για τη διαιτησία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τοξικότητα που γεννά το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι τρόποι που μπορεί να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο άμεσο μέλλον ήταν το επίκεντρο της συζήτησης που είχαν χθες το μεσημέρι ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Πέτερ Φούσεκ. Ηταν η πρώτη φορά μετά ένα μακρύ διάστημα που ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο προσκήνιο για να κάνει παρέμβαση σε καίρια θέμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, γεγονός που από μόνο του έχει ιδιαίτερη σημασία. Η επαφή με τον εντεταλμένο των FIFA και UEFA είχε αφορμή τα σοβαρά παράπονα του Παναθηναϊκού για τις διαιτητικές αποφάσεις σε κρίσιμα παιχνίδια, αλλά κατά βάση είχε στόχο να αναδείξει την πρόθεση του ιστορικού συλλόγου της χώρας να είναι μέρος της λύσης ενός προβλήματος που χρόνια τώρα ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Φούσεκ επιδίωξε αυτή τη συζήτηση μετά την επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Αλαφούζου προκειμένου για τις αποφάσεις του Γκεστράνιους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν, άλλωστε, το μόνο παιχνίδι όπου οι «πράσινοι» έπεσαν θύματα κακών διαιτητικών αποφάσεων παρά τη χρήση του VAR, γι’ αυτό και υπήρξε η συγκεκριμένη αντίδραση μετά ένα μεγάλο διάστημα ανοχής από την πλευρά τους. Παρά τη διαμαρτυρία, ο κ. Αλαφούζος τόνισε στον Τσέχο παράγοντα ότι ο Παναθηναϊκός στηρίζει το έργο της Επιτροπής Παρακολούθησης. Θεωρεί ότι παρότι έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται να γίνουν ακόμα περισσότερα, ενώ εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση για άμεση συνάντηση των ιδιοκτητών των μεγάλων ομάδων, με στόχο να εκτονωθεί η ένταση.

• Δύο εβδομάδες νωρίτερα θα διεξαχθεί τελικά η ρεβάνς της ήττας του Παναθηναϊκού από τα Γιάννενα για το Κύπελλο, προκειμένου να διευκολυνθεί η ΕΠΟ στον ορισμό των αγώνων της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, μετά την αναβολή του πρώτου παιχνιδιού τους υπό τον φόβο επεισοδίων. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν κοινή έδρα το ΟΑΚΑ, γι’ αυτό και ο αγώνας των «πράσινων» με τον ΠΑΣ θα διεξαχθεί τελικά την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στις 17.15 και όχι στις 29/1 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

• Παρά τις διαψεύσεις, ο μάνατζερ του Σιμόν Εμσουβά επιμένει με νέες δηλώσεις του ότι ο Τανζανός επιθετικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Μπενφίκα, αλλά θα παίξει ως δανεικός στον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή