Είναι θέμα σοβαρότητας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαιτεί το ποδόσφαιρο κυρίως σοβαρότητα και όταν η τελευταία απουσιάζει, τότε οι επιπτώσεις είναι οδυνηρές πολλές φορές. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΑΕΚ, που κατάφερε το άνετο για την ρεβάνς 3-0 να το μετατρέψει στο εύθραυστο 3-2.

Είχε τελικά δίκιο ο Σάντος, που τρωγόταν όλες τις προηγούμενες του αγώνα ημέρες, τονίζοντας ότι οι παίκτες του οφείλουν να μην υποτιμήσουν καθόλου την αντίπαλό τους, γιατί είναι αξιόλογος. Στου κουφού την πόρτα, όμως… Ο,τι φοβόταν ο Πορτογάλος έγινε και τώρα το δεύτερο ματς στη Βουλγαρία είναι ανοικτό.

Εχει αντιληφθεί πλήρως την ελληνική πραγματικότητα και τη νοοτροπία μας ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΚ και βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο να την αλλάξει από μόνος του και πολύ περισσότερο σε λίγους μήνες.

Ετσι, ξέρει ότι θα πρέπει συνεχώς να πρεσάρει τους παίκτες του για να είναι σε ετοιμότητα.

Μπορεί και ο ΠΑΟΚ να νίκησε με 3-2 και να έχασε την ευκαιρία να πετύχει ευρύτερο σκορ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αποδίδεται αυτό το αποτέλεσμα σε υπεροψία ή υποτίμηση του αντιπάλου. Αντίθετα, οι Θεσσαλονικείς είχαν τεταμένη την προσοχή τους και πάλευαν συνεχώς το ματς.

Είναι κρίμα για την ΑΕΚ, που έχει τη δυνατότητα να φθάνει στο 3-0 και μετά να το χαραμίζει γιατί οι παίκτες της πίστεψαν ότι κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Οσα με κόπο έκτιζε, με ευκολία τα γκρέμισε και το φαινόμενο, που παρουσίασε πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Βλέπεις τους ξένους παίκτες και τους χαίρεσαι ακόμη και όταν χάνουν. Και κυρίως, δεν βλέπουν αφ’ υψηλού τις αναμετρήσεις.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Φίγκο, μετά τη νίκη στην Πράγα επί της Σπάρτα, επίσης με 3-2, ότι μπορεί να νίκησε η Ρεάλ, αλλά οι παίκτες της κατάλαβαν ότι κανένα από τα πέντε παιχνίδια του ομίλου δεν θα είναι περίπατος.

Περίπατο θεώρησαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το ματς μετά το 3-0 και αυτό υπογραμμίζει έλλειψη σοβαρότητας, που χαρακτηρίζει αρκετές φορές τους Ελληνες παίκτες. Δεν αντιλαμβάνονται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την πολυτέλεια να υπερεκτιμά εαυτούς ή να υποτιμά αντιπάλους.

Απαιτείται υπερπροσπάθεια σε κάθε αναμέτρηση και αυταπάρνηση για να έλθουν αποτελέσματα, ακόμη και με ομάδες που δεν έχουν όνομα μεγάλο, όπως η Λίτεξ. Αν έγινε μάθημα στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ η δυσμενής εξέλιξη, πρέπει να το δείξουν στη ρεβάνς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή