Ποδόσφαιρο: Το ντέρμπι που θα επηρεάσει τους «Δικεφάλους»

Ποδόσφαιρο: Το ντέρμπι που θα επηρεάσει τους «Δικεφάλους»

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… αετομαχία της Τούμπας βάζει το αλατοπίπερο που κάνει πιο πικάντικη τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1, η οποία θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις, σήμερα και αύριο. Η μονομαχία των δύο «δικέφαλων αετών» του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι πάντα ένα λαμπερό παιχνίδι, πόσο μάλλον τώρα που είναι και καθοριστικό όσον αφορά τη μάχη του τίτλου. Μετά την ήττα του στο ντέρμπι με τον Αρη ο ΠΑΟΚ πέρασε δεύτερος, ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, έχοντας μια σημαντική διαφορά 9 βαθμών από την ΑΕΚ που ακολουθεί στην 3η θέση.

Η νίκη δίνει τη δυνατότητα στον πρωταθλητή να παραμείνει κοντά στην κορυφή ή ακόμα και να περάσει μόνος πρώτος εάν στραβοπατήσει λίγο νωρίτερα ο Ολυμπιακός στη Λαμία, ενώ το ματς αυτό είναι η τελευταία ευκαιρία για την «Ενωση» να νιώσει ακόμα «ζωντανή» στο κυνήγι του τίτλου. Αν ηττηθεί, θα μείνει στο -12 εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν νικηφόρα από τη Λαμία, όπερ σημαίνει ότι θα πάει στα πλέι οφ με τεράστια διαφορά και δεν θα μπορεί να ελπίζει ούτε σε ένα θαύμα.

Αν και στην Τούμπα θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες που κατέκτησαν τα δύο τελευταία πρωταθλήματα, το περίεργο είναι ότι και οι δύο έχουν ξεχάσει πότε είναι η τελευταία φορά που νίκησαν σε ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ μετρά εφέτος μία ήττα και τέσσερις ισοπαλίες στα παιχνίδια του με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Αρη, ενώ η ΑΕΚ έχει φτάσει σε ένα πρωτόγνωρο γι’ αυτήν αρνητικό σερί 11 συνεχόμενων ντέρμπι χωρίς να έχει χαρεί τρίποντο. Η τελευταία νίκη της ήταν πρωταπριλιά του 2018, με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σχεδόν 22 μήνες πίσω! Από τότε μέχρι σήμερα μετρά έξι ήττες και δύο ισοπαλίες σε ντέρμπι, συμπεριλαμβανομένων και των δύο τελικών Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Για τον Ολυμπιακό, νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα ή έστω η ισοπαλία, θα ήταν ένα πολύ ευνοϊκό σενάριο, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταφέρει να περάσει αυτός νικηφόρα από τη Λαμία. Θα αυξήσει έτσι τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ και θα ισχυροποιηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας την πίεση στον περυσινό πρωταθλητή. Η Λαμία, όμως, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κάνει πορεία… πρωταθλητισμού στους 2,5 μήνες από τότε που την ανέλαβε ο Ακης Μάντζιος, με συγκομιδή βαθμών ανάλογη μ’ αυτή του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ! Εχει ηττηθεί μόνο από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και από εκεί που ήταν μπλεγμένη στο άγχος της παραμονής, τώρα κάνει όνειρα για την Ευρώπη!

Η μάλλον πρωτόγνωρη εικόνα του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας εξηγεί γιατί όλα τα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής έχουν πλέον μεγάλο ενδιαφέρον: υπάρχουν εφτά ομάδες στριμωγμένες μέσα σε δύο βαθμούς (23-21), οι οποίες διεκδικούν δύο θέσεις στην πρώτη εξάδα για τα πλέι οφ ή και τρεις ενδεχομένως, εάν θεωρηθεί ότι ο Αρης που έφτασε με φόρα 4ος στους 25 βαθμούς, δεν είναι εξασφαλισμένος. Οταν υπάρχουν, λοιπόν, οκτώ ομάδες με διαφορά από έναν έως τέσσερις βαθμούς για να διεκδικούν τρεις προνομιούχες θέσεις, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι, ειδικά όταν παραμένει (λόγω πλέι άουτ) ανοικτό μέτωπο και στην ουρά της βαθμολογίας.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (18η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Βόλος – Ξάνθη (Novasports1), 19.30 Λάρισα – Αρης (Novasports2), 20.00 Παναιτωλικός – Ατρόμητος (ΕΡΤ), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ (Novasports2), 17.15 Λαμία – Ολυμπιακός (ΕΡΤ), 19.30 ΠΑΟΚ -ΑΕΚ (PAOK TV), 19.30 Παναθηναϊκός – Πανιώνιος (Novasports1).

Η βαθμολογία (17 αγώνες): Ολυμπιακός 41, ΠΑΟΚ  40, ΑΕΚ 31, Αρης 25, ΟΦΗ 23, Ξάνθη 23, Παναθηναϊκός 22, Ατρόμητος 22, Λαμία 22, Λάρισα 22, Βόλος 21, Αστέρας Τρίπολης 15, Παναιτωλικός 8, Πανιώνιος 6 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει -6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή