Στο τρίτο γκρουπ της UEFA η Εθνική

Στο τρίτο γκρουπ της UEFA η Εθνική

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν βγει στον… πηγαιμό για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004, η Εθνική ομάδα δεν θα βρει στον δρόμο της, τις Αυστρία, Νορβηγία, Σλοβακία, Ισραήλ, Ελβετία, Ισλανδία, Βουλγαρία, Φινλανδία και Ουγγαρία. Ολες αυτές οι ομάδες, μαζί με την ελληνική, βρίσκονται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Επομένως, δεν πρόκειται να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο.

Η UEFA, δημιούργησε τη βαθμολογία των 50 χωρών-μελών της με βάση τον συντελεστή που υπολογίστηκε από τα αποτελέσματα στις προκριματικές φάσεις των δύο τελευταίων διοργανώσεων. Η Ελλάδα μάζεψε 15 βαθμούς σε δέκα αγώνες διεκδικώντας, δίχως επιτυχία, την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ολλανδίας και του Βελγίου, ενώ πήρε μόλις επτά βαθμούς σε οκτώ παιχνίδια, αναζητώντας ένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2002. Συνολικά συγκέντρωσε 22 βαθμούς σε 18 αγώνες. O συντελεστής που προκύπτει είναι 1.222 και στέλνει την ελληνική ομάδα στην 29η θέση της βαθμολογίας των εθνικών ομάδων που καταρτίζει η UEFA.

H προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004 θα διεξαχθεί σε δέκα ομίλους των πέντε ομάδων.

Οι πρώτοι θα προκριθούν απευθείας στα τελικά της Πορτογαλίας. Οι δεύτεροι θα παίξουν αγώνες-μπαράζ, διεκδικώντας πέντε εισιτήρια. Φυσικά η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας έχει προκριθεί απευθείας, ως διοργανώτρια. H σέντρα των προκριματικών θα γίνει στις 7 ή τις 8 Σεπτεμβρίου του 2002, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 11 ή τις 12 Οκτωβρίου του 2003. Τα μπαράζ προγραμματίστηκαν για τις 15/16 και 18/19 Νοεμβρίου του 2003.

Στην κορυφή των 50 εθνικών ομάδων της Ευρώπης βρίσκεται η πρωταθλήτρια Κόσμου, Γαλλία. Η κλήρωση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου του 2002, στη Σάντα Μαρία ντα Φέιρα της Πορτογαλίας. H Κύπρος έχει τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Βοσνία, Λευκορωσία, Ουαλλία, Εσθονία, Λετονία, Βόρειο Ιρλανδία, Γεωργία, ΠΓΔΜ, Λιθουανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή