Και τώρα οι δυο τους για το πρωτάθλημα

Και τώρα οι δυο τους για το πρωτάθλημα

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα έβαλε οριστικά τέλος στις όποιες ελπίδες έτρεφε για τη διεκδίκηση του τίτλου και άφησε μόνο τον ΠΑΟΚ στο κυνήγι του Ολυμπιακού, με τη διαφορά τους να παραμένει στον έναν βαθμό και να προεξοφλεί μάχη μέχρι τέλους μέσω των πλέι οφ.

Η κούρσα πλέον είναι ξεκάθαρα μόνο για δύο, καθώς η «Ενωση» βρίκεται 13 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και 12 από τον ΠΑΟΚ, διαφορές που δεν μπορεί να καλυφθούν στα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και στα δέκα ματς των πλέι οφ.

Ακόμα κι αν κάποιος από τους δύο πρωτοπόρους εμφανίσει τάσεις…. αυτοκτονίας, είναι απίθανο να τον ακολουθήσει και ο άλλος ώστε να μπει και τρίτος στον χορό.

Ο Ολυμπιακός πέρασε με το εντυπωσιακό 4-0 από τη Λαμία, με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ελ Αραμπί. Πέτυχε τρία γκολ και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας με 14 τέρματα, τέσσερα παραπάνω από τους Μανούσο, Σφιντέρσκι που ακολουθούν με 9 και πέντε από τους Ολιβέιρα και Μπαράλες που μετρούν 8 γκολ.

Παρά τα σενάρια που θέλουν έντονη κινητικότητα για τη μεταγραφή του Ελ Αραμπί σε αραβικές ομάδες, οι «ερυθρόλευκοι» διαψεύδουν τα πάντα και ασχολούνται μόνο με τα τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν στο πρωτάθλημα, πρώτα με τον Αρη εντός και μετά με ΟΦΗ και ΑΕΚ εκτός έδρας.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την Κυριακή την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι εφέτος και παρέμεινε αήττητος για 15 συνεχόμενα παιχνίδια με ξένους διαιτητές.

Η νίκη του σκιάστηκε από τις έντονες διαμαρτυρίες της ΑΕΚ για επιθετικό φάουλ του Σφιντέρσκι στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Βιεϊρίνια, αλλά όπως φαίνεται η άποψη των υπεύθυνων της διαιτησίας δικαιώνει την απόφαση του Ισραηλινού διαιτητή  και των χειριστών του VAR.

Ο πρωταθλητής θα ανακοινώσει σήμερα τη συμφωνία του με τον Μίσιτς για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2023, ενώ δεν πρόκειται να «κυνηγήσει» νομικά το θέμα του Ντουρμισάι ο οποίος είχε παίξει εναντίον του πριν από δέκα μέρες παρά την απαγόρευση μεταγραφών που επέβαλε η ΦΙΦΑ στον Αρη.

Ο ΠΑΟΚ αποδέχεται την ήττα του στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και δεν ψάχνει κάποιο νομικό σωσίβιο για να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Ο δανεισμός του Σιμάο από την ΑΕΚ (έκλεισε δανεικό τον 24χρονο Πολωνό μέσο της Αχμάτ Γκρόζνι, Ντάμιαν Σιμάνσκι) στην Καϊσέρισπορ ναυάγησε, διότι οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έχει πρόβλημα όρασης, γεγονός που εξόργισε τον μάνατζερ του  Πορτογάλου μέσου, ο οποίος θεωρεί ότι όλα αυτά ήταν μια πρόφαση για να υπαναχωρήσουν από την αρχική συμφωνία.

Ανουάρ και Νάγκι

Αντίθετα, οι δύο υποθέσεις δανεικών που «έτρεξε» ο Παναθηναϊκός είχαν αίσιο τέλος: ο 25χρονος αμυντικός χαφ της Βαγιαδολίδ, Ανουάρ Τουχαμί, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, ανακοινώθηκε, έκανε την πρώτη του προπόνηση στο Κορωπί και επειδή είναι σε καλή κατάσταση μάλλον θα υπολογίζεται για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συμφωνία έχει επέλθει για τον δανεισμό του 25χρονου διεθνούς Ούγγρου εξτρέμ της Λέγκια Βαρσοβίας, Ντομινίκ Νάγκι, ο οποίος θα υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι, με οψιόν αγοράς πολύ μικρότερη απ’ αυτή του Ανουάρ. Του ενός είναι σχεδόν 4 εκατ. και του άλλου περίπου 1,1 εκατ. ευρώ. Οι «πράσινοι» έδωσαν δανεικό στην ισπανική Χέρκουλες τον Νίκο Βέργο μέχρι το καλοκαίρι, ενώ με κοινή απόφαση διοίκησης και προπονητή, οι παίκτες αποσύρθηκαν από χθες στο ξενοδοχείο για να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στην αυριανή ρεβάνς με τα Γιάννενα. Ο συνωστισμός για τις τρεις θέσεις που παραμένουν ανοικτές για την πρώτη εξάδα καλά κρατεί, παρότι άνοιξε κάπως το εύρος των βαθμολογικών διαφορών μετά τη 18η αγωνιστική.

Ρατσιστικό κρούσμα

Ο ανταγωνισμός γεννά εντάσεις και πολύ συχνά «παρατράγουδα» σαν κι αυτό με τη ρατσιστική συμπεριφορά μικρής μερίδας οπαδών της Λάρισας προς τον  22χρονο Αφρικανό μέσο του Αρη, Αμπού Μπα. Η αντίδραση όλων των φορέων ήταν άμεση και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από κανέναν και όσοι ακολουθήσουν τέτοιες πρακτικές θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ενωμένος εμφανίστηκε ο κόσμος του ποδοσφαίρου και στη θλιβερή είδηση ότι η Ρενάτα Λαζάρου, μια πολύ γνωστή και αγαπητή φίλαθλος του Πανιωνίου, έχασε τελικά τη μάχη που έδωσε με γενναιότητα απέναντι στον καρκίνο. Απλοί οπαδοί και ομάδες την αποχαιρέτισαν με ομολογουμένως συγκινητικό τρόπο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή