Ντέρμπι… παραδόσεων στο βόλεϊ

Ντέρμπι… παραδόσεων στο βόλεϊ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χρονοντούλαπο θα προσπαθήσουν να βάλουν σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού την απογοήτευση για τον αποκλεισμό τους από το κύπελλο βόλεϊ και θα αγωνιστούν για να διατηρήσουν το αήττητο στο πρωτάθλημα. Υποδέχονται στη Δραπετσώνα τον ΠΑΟΚ (16.00). O Ντανιέλε Ρίτσι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μίγιτς (βρίσκεται στην Ιαπωνία με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας) και τον Ξενάκη (τραυματίας), ενώ με την αποστολή του ΠΑΟΚ δεν ήρθε στην Αθήνα ο Φλώρος.

Στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής ανδρών ξεχωρίζει και η συνάντηση της Ορεστιάδας με τον Παναθηναϊκό (18.00). «Εχουμε μια αρνητική παράδοση την οποία θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε», δήλωσε ο «πράσινος» Τάκης Μαυράκης.

Οι άλλοι αγώνες: Ρέθυμνο – Αρης (17.00), Ολυμπιάδα – AEK (19.00), Ηρακλής – Ιωνικός ΝΦ (19.00) και Πανελλήνιος – Νίκαια (19.30).

Για την 8η αγωνιστική της A1 γυναικών διεξάγονται σήμερα οι συναντήσεις: Ηρακλής – Φιλαθλητικός (16.30), Παναθηναϊκός – Αρης (17.00), ZAO- Λάρισα (18.00).

Θέατρο και χορός, όχι όμως χοροθέατρο, αλλά μια άλλου είδους μείξη των δύο τεχνών θα φέρει επί σκηνής η παράσταση που ετοιμάζει ο Σωτήρης Χατζάκης για το θέατρο «Πολιτεία». Βασισμένος σε ελληνικά παραμύθια από Σκύρο, Σκιάθο και Ηπειρο, ο σκηνοθέτης συνέθεσε ένα κείμενο που παρουσιάζει ακραίες «παραμυθυτικές» καταστάσεις -ανθρωποσφαγές, αιμομιξίες, ωμοφαγίες, ζωομορφισμούς, αρπαγές γυναικών, υπερβατικές μεταμορφώσεις- και το υλικό αυτό έδωσε τη «Νύχτα των τράγων». Το δρώμενο αυτό θα ζωντανέψουν επί σκηνής ηθοποιοί και η ομάδα χορού Sinequanon, που έχει κάνει και τη χορογραφία. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Ερσης Δρίνη, μουσική επιμέλεια Μάρθας Φριτζήλα (με σπάνια ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, μοιρολόγια και νανουρίσματα) και φωτισμοί Αντώνη Παπαδόπουλου. Παίζουν οι ηθοποιοί Μάρθα Φριτζίλα, Γεωργία Τσαγκαράκη, Απόστολος Πελεκάνος, Ορφέας Ζαφειρόπουλος και Ευτυχία Γιακουμή,

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή