«Στάζουν μέλι» για «Ξανθό» οι διεθνείς

«Στάζουν μέλι» για «Ξανθό» οι διεθνείς

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. «Οταν έχεις προπονητή τον Ιωαννίδη, δεν πρόκειται να χαλαρώσεις. Χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο για να αφομοιώσουμε τα νέα στοιχεία του προπονητή και μερικά λάθη γίνονται από κεκτημένη ταχύτητα, αλλά από το παιχνίδι της Χαλκίδας κρατάμε τον ενθουσιασμό, τη διάθεση και την αυτοσυγκέντρωση. Εχουμε πολλά περιθώρια ακόμα». Το στόμα του αρχηγού της Εθνικής ομάδας, Γιώργου Σιγάλα «έσταζε μέλι» για τα νέα ήθη και… έθιμα του Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο της ελληνικής ομάδας και η εύκολη νίκη επί των Βέλγων, πριν από 3 μέρες, ήταν μόνο το προμήνυμα των καλύτερων ημερών που έρχονται για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο δεύτερος σταθμός της προκριματικής φάσης του 33ου «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ» βρίσκει την Εθνική ομάδα στο Βουκουρέστι, όπου σήμερα το απόγευμα (20.00, ΕΤ-1) θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία, η οποία προέρχεται από τη συντριβή που γνώρισε από την Ισπανία (90-52) και χθες το απόγευμα η βιντεοκασέτα έφτασε στα χέρια τού Ιωαννίδη για να αναλυθεί προς τους Ελληνες διεθνείς: «Εχουν αρκετές απουσίες, αλλά μπροστά στο κοινό τους θα θέλουν ν’ αποδείξουν κάτι περισσότερο. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας», λέει ο εθνικός προπονητής που «έστηνε» πολλά «πηγαδάκια» με τους παίκτες του στη διάρκεια της πτήσης προς το Βουκουρέστι και ήταν ιδιαίτερα φιλικός και συμβουλευτικός.

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτή την εποχή στην Εθνική ομάδα είναι ότι ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι και αποκτούμε σταδιακά το κλίμα της παρέας που γνώρισα όταν ξεκίνησα να παίζω στην Εθνική. Προσωπικά, αν χρειαστεί να δώσω σκορ στην ομάδα, θα το κάνω. Τώρα, πρέπει να «κλείνω» άλλες «τρύπες» και να βλέπω την ομάδα να επιστρέφει εκεί που της αξίζει και τα νέα παιδιά να μπαίνουν σε αυτό το κλίμα», είπε ο Σιγάλας, ενώ και ο Ιωαννίδης επανέλαβε το «πιστεύω» του: «Δεν υπάρχει φιλοσοφία του Ιωαννίδη, αλλά φιλοσοφία του μπάσκετ. Το σύνθημά μας είναι η ισχύς εν τη ενώσει και να μας βλέπει ο κόσμος να ματώνουμε για την Εθνική και να μην παίζουμε για τα λεφτά, αφού σκοπός μας είναι η εκπροσώπηση της πατρίδας. Θέλω να πονάμε για κάθε καλάθι που δεχόμαστε και να ελέγχουμε τα αμυντικά ριμπάουντ».

Θέατρο και χορός, όχι όμως χοροθέατρο, αλλά μια άλλου είδους μείξη των δύο τεχνών θα φέρει επί σκηνής η παράσταση που ετοιμάζει ο Σωτήρης Χατζάκης για το θέατρο «Πολιτεία». Βασισμένος σε ελληνικά παραμύθια από Σκύρο, Σκιάθο και Ηπειρο, ο σκηνοθέτης συνέθεσε ένα κείμενο που παρουσιάζει ακραίες «παραμυθυτικές» καταστάσεις -ανθρωποσφαγές, αιμομιξίες, ωμοφαγίες, ζωομορφισμούς, αρπαγές γυναικών, υπερβατικές μεταμορφώσεις- και το υλικό αυτό έδωσε τη «Νύχτα των τράγων». Το δρώμενο αυτό θα ζωντανέψουν επί σκηνής ηθοποιοί και η ομάδα χορού Sinequanon, που έχει κάνει και τη χορογραφία. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Ερσης Δρίνη, μουσική επιμέλεια Μάρθας Φριτζήλα (με σπάνια ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, μοιρολόγια και νανουρίσματα) και φωτισμοί Αντώνη Παπαδόπουλου. Παίζουν οι ηθοποιοί Μάρθα Φριτζίλα, Γεωργία Τσαγκαράκη, Απόστολος Πελεκάνος, Ορφέας Ζαφειρόπουλος και Ευτυχία Γιακουμή,

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή