«Μαραθώνιος» στην ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

«Μαραθώνιος» στην ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερο από έξι ώρες διήρκεσε η συζήτηση της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για πολυϊδιοκτησία μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Στο πρώτο σκέλος της συνεδρίασης, στην οποία παρέστησαν δικηγόροι και των τριών ΠΑΕ, συζητήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης από τη Βιαμάρ στην Insports. Η πλευρά της Ξάνθης τόνισε πως δεν υπάρχει καμία παρατυπία και εάν υπάρχει κάποια αστοχία, έγινε εκ παραδρομής.

Σημειώνεται ότι για τη μεταβίβαση των μετοχών είχε δοθεί άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με σχετική απόφαση που είχε ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου 2019. Από την ΕΕΑ, πάντως, τόνιζαν πως η Ξάνθη δεν είχε κοινοποιήσει τη μεταβίβαση εντός των 10 ημερών που προβλέπεται από τον νόμο. Πρόσθεταν, δε, πως σε τέτοιες περιπτώσεις εφόσον διαπιστωθεί παράβαση, βάσει νόμου η ποινή που προβλέπεται είναι ο υποβιβασμός. Οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ Ξάνθη διατείνονταν πως ο σύλλογος ενημέρωσε τηλεφωνικά τη γραμματεία της ΕΕΑ.

Στο δεύτερο σκέλος εξετάστηκε η καταγγελία του Ολυμπιακού περί πολυϊδιοκτησίας. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ ρωτήθηκαν για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και απάντησαν ότι η ΠΑΕ ανήκει στην εταιρεία Dimera, το 91% της οποίας ανήκει στον Νίκο Σαββίδη και το 9% ανήκει στη σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη. Επίσης, οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ τόνισαν πως ο Καλπαζίδης είναι τρίτος ξάδελφος του Ιβάν Σαββίδη και πως μπορεί να αγοράσει όποια ομάδα θέλει, διότι ο ΚΑΠ από τον τρίτο βαθμό συγγένειας και μετά δεν απαγορεύει σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ. Στις εμπλεκόμενες πλευρές δόθηκε προθεσμία έως την Πέμπτη 23/1 να καταθέσουν υπομνήματα.

Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δήλωσε: «Θα θέλαμε κάποια πράγματα παραπάνω. Δυστυχώς, στη συνεδρίαση παρευρέθησαν μόνο δικηγόροι, δεν ήρθε κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε εκπρόσωπος εταιρείας, ούτε μέτοχος, ούτε όλα αυτά τα ονόματα που ακούγαμε κατά καιρούς και είχαμε κλητεύσει. Δυστυχώς, δεν ήρθε κανένας για να μπορέσουμε να πάρουμε πιο συγκεκριμένες απαντήσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή