«Ασπίδα» ΕΠΟ στη στοχοποίηση των διαιτητών

«Ασπίδα» ΕΠΟ στη στοχοποίηση των διαιτητών

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση με την οποία ζητεί να σταματήσει η στοχοποίηση των διαιτητών και των μελών της ΚΕΔ εξέδωσε η ΕΠΟ με αφορμή τις νέες μηνύσεις από τον επίτιμο πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σ. Θεοδωρίδη, που όπως έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ υποβλήθηκαν εις βάρος του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα, και διαιτητών της πρώτης κατηγορίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μετά τις διαδοχικές προσπάθειες κατασυκοφάντησης και κατατρομοκράτησης των διαιτητών και βοηθών διαιτητών των αγώνων της Σούπερ Λιγκ 1 και της απόπειρας για αναστολή της διεξαγωγής του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος, προκειμένου να πληγεί κατά κύριο λόγο η Ομοσπονδία, πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ ότι οι γνωστοί “ταραξίες” της κανονικότητας του χώρου προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη βιομηχανία υποβολής μηνύσεων, που εφηύραν εις βάρος των διαιτητών και κατά των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Αυτή τη φορά ωστόσο ξεπερνιέται κάθε όριο, αφού –βάσει των διαρροών– είναι προφανής η αναφορά σε φαιδρά επιχειρήματα, ασύστολα ψεύδη και γελοίους ισχυρισμούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η στοιχειοθέτηση απίθανων σεναρίων και ανύπαρκτων αδικημάτων.Για όσους δεν… τρέφονται με σανό, ο στόχος βέβαια παραμένει προφανής: ή τα μέλη της ΚΕΔ και οι διαιτητές θα υποκύψουν στις πιέσεις και στο μπούλινγκ ή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωθεί. Με κάθε τρόπο και πάση θυσία… Ακόμα και αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διασύρεται καθημερινά διεθνώς με τα καμώματά τους. Η ΚΕΔ και τα μέλη της λειτουργούν σε  καθεστώς ανεξαρτησίας και αυτονομίας, βάσει των οδηγιών των FIFA και UEFA, και ουδείς μπορεί να παρέμβει ή να επηρεάσει το έργο τους».

Χθες το πρωί στη ΓΓΑ έγινε σύσκεψη για τη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, του προέδρου της ΕΠΟ, Β. Γραμμένου, και του προέδρου της Σούπερ Λιγκ 1, Μ. Λυσάνδρου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε ότι «ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει με κόσμο. Είναι ρητή δήλωση».

Οπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Οι αγώνες της πρώτης αγωνιστικής θα γίνουν το διάστημα 4-6/2 και της δεύτερης αγωνιστικής το διάστημα 11-13/2.

Οσον αφορά τη χθεσινή σύσκεψη, από τη ΓΓΑ έγινε γνωστό ότι έχουν ήδη σφραγιστεί τρεις λέσχες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου για τη λειτουργία τους, σε 17 λέσχες έχουν υποβληθεί μηνύσεις και επίκειται η σφράγισή τους, ενώ σε άλλες 35 περιπτώσεις έρευνας λεσχών περαιώνεται ο έλεγχος δικαιολογητικών για την εξακρίβωση του καθεστώτος λειτουργίας τους.

Mετά το τέλος της συνάντησης, ο Μηνάς Λυσάνδρου δήλωσε ότι στόχος είναι να επιτραπεί η μετακίνηση φιλάθλων και στα υψηλότερης επικινδυνότητας παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή