Πολλά λεφτά, λίγη προσφορά

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πράγμα για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι πως εδώ και χρόνια ξοδεύει τεράστια ποσά στο μεταγραφικό παζάρι, με στόχο την ενίσχυση της ομάδας. H οικονομική ευχέρεια του προέδρου του συλλόγου, του κ. Σωκράτη Κόκκαλη ήταν και είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να έρθουν στο λιμάνι του Πειραιά ορισμένοι ξένοι παίκτες – πρώτης γραμμής.

Επειδή, όμως, άπαντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος, από τον κανόνα δεν θα μπορούσαν να ξεφυγούν οι… λεγεωνάριοι των «ερυθρολεύκων». Αραγε, είναι ανάλογα της προσφοράς τους τα «μυθικά» ποσά που έφυγαν από το ταμείο της ΠΑΕ για την αγορά τους; H «K» επιχειρεί να προσεγγίσει το θέμα, βάζοντας στη… ζυγαριά την παρουσία τους σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ με τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν.

Από τους είκοσι οκτώ ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο δυναμικό των «Πειραιωτών», οι εννέα…. συν ένας είναι ξένοι. O Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι ο «συν ένας» αλλοδαπός, καθώς μόλις το καλοκαίρι πήρε την ελληνική υπηκοότητα. Ομως, η προσφορά του θα πρέπει να περάσει από το… μικροσκόπιο, καθώς ως Γιουγκοσλάβος μετακόμισε από τον Πύργο στο λιμάνι το 1996. Αλήθεια, είναι η μεγαλύτερη και η πιο σημαντική σε σχέση με των υπολοίπων.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ με τις αναμφισβήτητα σπουδαίες δυνατότητες, μπορεί να αφήσει τη δική του σφραγίδα στον Ολυμπιακό. Το ίδιο ισχύει και για τον Ζε Ελίας, εφόσον βάλει σε… τάξη τις σκέψεις του και ελέγξει τα νεύρα του. Από εκεί και έπειτα δεν υπάρχει αμφιβολία πως δεν ικανοποίησαν με την παρουσία τους οι Μπερμούδες, Ζιοβάνι, Αλβες και Ζέτερμπεργκ, όπως και ο Οφορίκουε του οποίου η αγωνιστική παρουσία δεν έχει βελτιωθεί, χρόνια τώρα. Για τον πιτσιρικά Καστίγιο δεν ήρθε η ώρα της κρίσης, ενώ ο Ζίζι Ρόμπερτς μπορεί να αποδειχθεί… θησαυρός, σε σχέση με τα λεφτά που δόθηκαν για άλλους παίκτες.

Μ’ έναν πρόχειρο υπολογισμό, μόνο για τους αλλοδαπούς, ο Ολυμπιακός έχει υποχρεώσεις που αγγίζουν τα 26 δισεκατομμύρια δρχ! Πρόκειται για νούμερο που προκαλεί ίλιγγο. Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πως στον Πειραιά υπολόγιζαν ότι η κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους στον Ρέντη θα έφθανε τα 22 δισεκατομμύρια δρχ. Βεβαίως, το γήπεδο ακόμη να γίνει, καθώς φαίνεται πως στον Ολυμπιακό περιμένουν την ημέρα που θα επιστρέψουν στη φυσική (και εκσυγχρονισμένη με έξοδα της Πολιτείας) έδρα τους, δηλαδή το στάδιο Καραϊσκάκη. Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης…

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη διοίκηση για τα χρήματα που δαπάνησε. Μπορεί, ωστόσο, να την κριτικάρει για τις επιλογές της (που -εδώ είναι το σημαντικό- σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ταυτίστηκαν με τις εισηγήσεις του εκάστοτε προπονητή), οι οποίες φαίνεται πως δεν ήταν οι πλέον κατάλληλες. Τις πταίει, είναι σίγουρο πως απασχολεί τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό και διαρρέει ότι έως το καλοκαίρι του 2002 θα έχουν υλοποιηθεί ριζικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή