«Διαβολοβδομάδα» και για τη Σούπερ Λιγκ 1

«Διαβολοβδομάδα» και για τη Σούπερ Λιγκ 1

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον τίτλο του φαβορί μπαίνουν στη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 οι τρεις ομάδες της κορυφής, παίζοντας στο δικό τους γήπεδο με αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας μεν, αλλά που σίγουρα δεν μπορούν να υποτιμήσουν. Η αγωνιστική αυτή είναι η πρώτη από τις τρεις που θα διεξαχθούν μέσα σε μία εβδομάδα (μεσολαβεί η εμβόλιμη 20ή τις ερχόμενες Τετάρτη – Πέμπτη) και η κούραση των ομάδων θα είναι δεδομένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι, με μόνη εξαίρεση τη Λάρισα, όλες είχαν στο πρόγραμμά τους και αγώνες Κυπέλλου μεσοβδόμαδα. Θα παίξουν, δηλαδή, 4 παιχνίδια μέσα σε ένα δεκαήμερο σε δύσκολους λόγω του χειμώνα αγωνιστικούς χώρους και οφείλουν να νικήσουν και την κούραση για να κυνηγήσουν τον στόχο τους.

Μπορεί να μην μοιάζει με κλασικό ντέρμπι, αλλά η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αρη είναι πάντα ενδιαφέρουσα, έστω κι αν συνήθως επικρατούν, ειδικά στην έδρα τους, οι «ερυθρόλευκοι». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται, ισόβαθμη της Ξάνθης, στην 4η θέση της βαθμολογίας και, παρότι τη χωρίζουν 18 βαθμοί από την κορυφή, θέλει να κερδίσει κάτι για να διατηρήσει το ελαφρύ προβάδισμα που έχει για μια θέση στα πλέι οφ. Ο πρωτοπόρος όμως είναι πολύ ισχυρός στην έδρα του, όπου μετρά μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, με μόνη εξαίρεση τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Το ίδιο ισχυρός στην έδρα του είναι και ο πρωταθλητής. Βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την κορυφή και με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, στη χειρότερη περίπτωση θα κρατήσει εκεί τη διαφορά. Στην καλύτερη, θα προσπεράσει τον Ολυμπιακό και θα είναι αυτός μόνος πρώτος. Η ομάδα της Αρκαδίας έχει βρει έναν καλύτερο ρυθμό το τελευταίο διάστημα και, στην καλή της μέρα, μπορεί να πιέσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν και πέρυσι ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τη Λάρισα, τον τίτλο του φαβορί τον έχει και η ΑΕΚ. Δεν διατηρεί πλέον βλέψεις για το πρωτάθλημα τόσο πίσω (13 βαθμοί) που έχει μείνει και ο ρεαλιστικός στόχος της είναι να πάρει το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Λάρισα έχει χάσει έδαφος στο κυνήγι μιας θέσης στην εξάδα και θα ψάξει ό,τι καλύτερο στο ΟΑΚΑ για να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής για τον ίδιο στόχο είναι αυτό ανάμεσα στην Ξάνθη και στον Παναθηναϊκό. Τους χωρίζει μόνο ένας βαθμός και όποιος νικήσει θα διατηρηθεί με πλεονέκτημα στην πρώτη εξάδα. Οι «πράσινοι» έχουν αμέσως μετά δύο αγώνες με άλλες δύο ομάδες που διεκδικούν τα πλέι οφ (με Ατρόμητο εντός, Λάρισα εκτός) και μετά από αυτή την τριάδα αγώνων θα ξεκαθαρίσει σε σημαντικό βαθμό ο στόχος τους στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με νίκη επί του Βόλου στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος θα είναι σίγουρα μέσα στην πρώτη εξάδα για πρώτη φορά φέτος, ενώ στη μάχη για την παραμονή ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος έχουν μια ευκαιρία να πάρουν ανάσα στην έδρα τους. Οι Αγρινιώτες υποδέχονται τη Λαμία και η ομάδα της Ν. Σμύρνης φιλοξενεί τον ΟΦΗ, ο οποίος έχει «κολλήσει» τον τελευταίο καιρό και μετρά μόνο ήττες μακριά από το Ηράκλειο μετά την 3η αγωνιστική.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (19η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 19.30 Πανιώνιος – ΟΦΗ (Novasports 1), 20.00 Παναιτωλικός – Λαμία (ΕΡΤ), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Ξάνθη – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ), 17.15 ΑΕΚ – Λάρισα (Novasports 2), 17.15 Ατρόμητος – Βόλος (ΕΡΤ), 18.00 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (PAOK TV), 19.30 Ολυμπιακός – Αρης (Novasports 1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (18 αγώνες): Ολυμπιακός 44, ΠΑΟΚ 43, ΑΕΚ 31, Αρης 26, Ξάνθη 26, Παναθηναϊκός 25, Ατρόμητος 25, Λάρισα 23, ΟΦΗ 23, Λαμία 22, Βόλος 21, Αστέρας Τρίπολης 18, Παναιτωλικός, 8, Πανιώνιος 6 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει -6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή