Πόλο: Πανηγυρικά στην 8άδα η Εθνική

Πόλο: Πανηγυρικά στην 8άδα η Εθνική

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης προκρίθηκε η εθνική πόλο των ανδρών και, παράλληλα, εξασφάλισε και το «εισιτήριο» για το προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ. Οι διεθνείς μας επικράτησαν της Ρουμανίας με 14-7 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη. Θα αντιμετωπίσει αύριο την Κροατία με στόχο μία θέση στην τετράδα της διοργάνωσης αλλά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν αυτό που σκόραρε πρώτο στην αναμέτρηση με τη Ρουμανία, αλλά η συνέχεια εξελίχθηκε σαν να… παρακολουθούσε την αναμέτρηση. Με τον Ελληνα ομοσπονδιακό προπονητή της Ρουμανίας, Σάκη Κεχαγιά, να έχει «διαβάσει» άριστα τους διεθνείς μας και την κακή απόδοση στον παίκτη παραπάνω (0/8 επιθέσεις), το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Ρουμανία να προηγείται με 5-4.

Στο τρίτο οκτάλεπτο όμως η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Σαν να μπήκε μία… άλλη ελληνική ομάδα στο νερό. Συγκροτημένοι, με συνοχή και αποτελεσματικότητα σε άμυνα και επίθεση, οι διεθνείς μας με ηγέτη τον Κώστα Γενηδουνιά πέτυχαν έξι γκολ και πέρασαν μπροστά με 10-5. Στο τέταρτο οκτάλεπτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του με τέσσερα ακόμη τέρματα και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 14-7 (1-3, 3-2, 6-0, 4-2).

«Το πρόβλημα ήταν στον παίκτη παραπάνω. Στο δεύτερο ημίχρονο αποδείξαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από ποιοτικής πλευράς. Από τον σημερινό αγώνα και έπειτα όλοι οι αγώνες είναι σαν τελικοί. Η Κροατία θεωρείται φαβορί αλλά εμείς θα μπούμε στον αγώνα και θα διεκδικήσουμε τη νίκη», δήλωσε ο Κώστας Γενηδουνιάς, ο οποίος πέτυχε έξι τέρματα.  

Η εθνική ομάδα των γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα την Ισπανία (18.30) για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. «Η μία ομάδα γνωρίζει καλά την άλλη και όποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός και θέλει περισσότερο τη νίκη θα τα καταφέρει και θα επικρατήσει», δήλωσε ο προπονητής των διεθνών μας Γιώργος Μορφέσης. Οι Ισπανίδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την ολυμπιακή πρόκριση και έτσι θα αγωνιστούν με στόχο την είσοδο στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή