Ωρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ωρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αυριανή θα είναι μια μεγάλη ημέρα για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού για πρώτη φορά –παρότι ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και στο παρελθόν– οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων «μεγάλων» ποδοσφαιρικών ομάδων (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τη FIFA και την UEFA, μαζί με τους προέδρους της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ 1, προκειμένου να βρουν κοινά αποδεκτές λύσεις στα ζητήματα που θα τεθούν προς συζήτηση. Την οριστικοποίηση της συνάντησης γνωστοποίησε η ΓΓΑ μέσω ανακοίνωσης:

«O υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών, μελών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, κάλεσαν σε συνάντηση για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ. τους κ. Αλαφούζο, Γραμμένο, Λυσάνδρου, Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία”, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών θα συμμετέχουν και οι Λούκα Νικόλα (διακυβέρνηση ομοσπονδιών μελών FIFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA / UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση εθνικών ομοσπονδιών μελών UEFA) και Σέφτον Πέρι (διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA)», τονίζεται.

Ο «σπόρος» για τη «συνάντηση κορυφής» ρίχτηκε στα μέσα του προηγούμενου μήνα κατά τις συναντήσεις που έγιναν στην έδρα της UEFA στην Ελβετία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένο, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και τους εκπροσώπους των FIFA / UEFA στην ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ και Πετρ Φούσεκ, με αφορμή την ένταση που υπήρχε λόγω των καταγγελιών, των διαμαρτυριών για τη διαιτησία, τις μηνύσεις και τις επιθέσεις στους διαιτητές.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο Ζόραν Λάκοβιτς προχώρησε σε επαφές με τους τέσσερις «μεγάλους» και κατάφεραν να κλείσουν αυτή τη συνάντηση. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα η ατζέντα της συνάντησης δεν είχε ανακοινωθεί, ωστόσο όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι, μεταξύ άλλων, αναμένεται να τεθούν θέματα όπως η διενέργεια των επόμενων εκλογών στην ΕΠΟ τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο αντί του επόμενου Οκτωβρίου, η συγκρότηση της νέας ΚΕΔ με αλλοδαπούς πρώην διαιτητές τύπου Κολίνα, η πιθανότητα επιλογής προσώπων κοινής αποδοχής για τη θέση του προέδρου και του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ και ει δυνατόν για την επόμενη εκτελεστική επιτροπή, που θα προκύψει από τις εκλογές.

Επίσης, θα επιδιωχθεί να υπάρξει μορατόριουμ, ώστε το τρέχον πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο να ολοκληρωθούν ομαλά, χωρίς εντάσεις. FIFA και UEFA, που επιτηρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο από τον Νοέμβριο του 2016, έχουν δηλώσει ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσουν και θέλουν να έχουν βρει μια «βιώσιμη λύση». Ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα υπάρξει σύγκλιση μεταξύ των ιδιοκτητών των ΠΑΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή