Αγωνιστική στη «σκιά» της κρίσιμης συνάντησης

Αγωνιστική στη «σκιά» της κρίσιμης συνάντησης

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… μάχη της Κρήτης ΟΦΗ – Ολυμπιακού μαγνητίζει τα βλέμματα στο πρόγραμμα της εμβόλιμης 20ής αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1, που θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις, με τέσσερα παιχνίδια σήμερα και άλλα τρία αύριο και στη «σκιά» της συνάντησης των Big 4. Ο πρωτοπόρος δοκιμάζεται σε ένα «καυτό» γήπεδο όπου πέρυσι γνώρισε την ήττα, στον πρώτο από τους δύο συνεχόμενους δύσκολους εκτός έδρας αγώνες που έχει, καθώς την Κυριακή αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μακριά από την Τούμπα παίζει και ο ΠΑΟΚ, αλλά το δικό του ζευγάρι αγώνων (Λαμία αύριο εκτός, Βόλος τη Δευτέρα εντός) είναι μικρότερης επικινδυνότητας και αισιοδοξεί ότι αυτήν ή την επόμενη αγωνιστική θα επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ξέροντας καλά ότι η ισοπαλία δεν θα είναι καλό αποτέλεσμα, ο Μαρτίνς δοκίμασε σχήμα 4-3-3 με αρκετά επιθετικό τόνο, το οποίο είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, ειδικά εάν λειτουργήσει καλά σήμερα. Ο Πορτογάλος δεν έχει προβλήματα της τελευταίας στιγμής και η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι η σκόνη που σηκώνει η πιθανή μεταγραφή του Ποντένσε στη Γουλβς και το ενδιαφέρον αρκετών ξένων ομάδων για τον Τσιμίκα, που γεννάει κίνδυνο αποπροσανατολισμού. Οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν σίγουρα τον Μπενζιά, ο δανεισμός του οποίου θα διακοπεί για να τον παραχωρήσει η Λιλ μέχρι το καλοκαίρι στην Ντιζόν. Ο ΟΦΗ πήρε τα πάνω του μετά τη νίκη στη Ν. Σμύρνη που έσπασε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό χωρίς τους Μάνο, Τσιλιανίδη.

Πολύ σημαντική για τα πλέι οφ είναι και η αποψινή μονομαχία Παναθηναϊκού – Ατρομήτου. Οι «πράσινοι» είναι πλέον μόνοι στην 4η θέση, δύο βαθμούς πάνω από τους Περιστεριώτες. Αν τους νικήσουν, ανοίγουν τη διαφορά στους πέντε πόντους και εδραιώνονται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, σε μια κομβική και πολύ δύσκολη στιγμή του πρωταθλήματος. Οι δύο νεοαποκτηθέντες Ανουάρ και Νάγκι θα είναι ξανά στην αποστολή, μαζί με τον Κουρμπέλη που εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει. Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα βρίσκεται και ο Γιασίν Αγιούμπ. Ο 25χρονος Ολλανδός με μαροκινή καταγωγή ήλθε χθες το απόγευμα στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο 3,5 χρόνων.

Δύσκολο αγώνα έχει και η ΑΕΚ στον Βόλο, αλλά δεν το αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο άγχος μιας και βρίσκεται στην 3η θέση, 13 και 12 βαθμούς πίσω από Ολυμπιακό – ΠΑΟΚ αντίστοιχα και έξι πάνω από τον 4ο Παναθηναϊκό, χωρίς να απειλεί ή να απειλείται ιδιαίτερα. Πιο ενδιαφέρον από το παιχνίδι προκαλεί ένα δημοσίευμα της εφημερίδας La Provincia των Κανάριων Νησιών: φιλοξενεί δήλωση του προέδρου της Λας Πάλμας που λέει ότι ο Αραούχο πωλήθηκε σε άλλη ομάδα χωρίς να την κατονομάζει, κάτι που έκανε ο συντάκτης του άρθρου, εικάζοντας πως είναι η ΑΕΚ! Ο Ιβιτς δεν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τίποτα, περιμένοντας να δει εάν θα πληρώσει η Γουλβς τη ρήτρα του Ολιβέιρα, ενώ φαίνεται να «καίει» την περίπτωση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Δεν έχει βρει σημείο επαφής ούτε με τον ίδιο ούτε με τη Χάμαρμπι και δεν θέλει να εγκλωβιστεί σε μια δύσκολη υπόθεση.

Στο σημερινό πρόγραμμα υπάρχει και το παιχνίδι Λάρισας – Παναιτωλικού, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν μια νίκη για να ξαναμπούν σε τροχιά πλέι οφ και τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν την προσπάθεια να ξεφύγουν από τον Πανιώνιο και την τελευταία θέση.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (20ή αγωνιστική): 15.00 Λάρισα-Παναιτωλικός (Novasports 1), 17.15 Βόλος-ΑΕΚ (Novasports 3), 17.15 ΟΦΗ-Ολυμπιακός (Novasports 2), 19.30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (Novasports 1), ΠΕΜΠΤΗ: 17.15 Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος (Novasports 3), 19.00 Λαμία-ΠΑΟΚ (ΕΡΤ), 19.30 Αρης-Ξάνθη (Novasports 1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (19 αγώνες): Ολυμπιακός 47, ΠΑΟΚ 46, ΑΕΚ 34, Παναθηναϊκός 28, ΟΦΗ 26, Αρης 26, Ατρόμητος 26, Ξάνθη 26, Λαμία 23, Λάρισα 23, Βόλος 22, Αστέρας Τρίπολης 18, Παναιτωλικός 9, Πανιώνιος 6 (σημ.: ο Πανιώνιος έχει -6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή