Πόλο: Πάνω από τις δυνάμεις της

Πόλο: Πάνω από τις δυνάμεις της

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κακή άμυνα των Ελλήνων και η ευστοχία των Κροατών δεν επέτρεψαν στην εθνική ομάδα πόλο των ανδρών να προκριθεί στις τέσσερις καλύτερες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης. Ετσι, οι διεθνείς μας ηττήθηκαν με 11-14 (3-6, 3-4, 3-3, 2-1) και θα αντιμετωπίσουν αύριο τη Σερβία (17.00) με στόχο να πάρουν τη νίκη που θα τους δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουν, στη συνέχεια, την πέμπτη θέση στη διοργάνωση.

Σε ό,τι αφορά την ολυμπιακή πρόκριση θα προσπαθήσουν να κλείσουν το «εισιτήριο» για το Τόκιο στο προολυμπιακό τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ (29/3 – 5/4).  

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπορεί να σκόραρε πρώτο με τον Καπότση, αλλά γρήγορα ήρθε η απάντηση από τους Κροάτες με παίκτη παραπάνω. Στη συνέχεια, η κακή επίδοση των διεθνών μας στον παίκτη παραπάνω βοήθησε τους αντιπάλους τους να διευρύνουν το σκορ (3-1). Η ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου βρήκε την Εθνική να χάνει με 3-6.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Πολλά λάθη και χαμένες ευκαιρίες από πλευράς των αθλητών του Θοδωρή Βλάχου, οι οποίοι δεν βρέθηκαν χθες σε τόσο καλή ημέρα για να αντιμετωπίσουν μια από τις υπερδυνάμεις του αθλήματος.

Το ημίχρονο βρήκε την Κροατία να προηγείται με 10-6. Στο δεύτερο ημίχρονο οι διεθνείς μας προσπάθησαν να πλησιάσουν τους αντιπάλους τους βελτιώνοντας την επίθεση, αλλά οι Κροάτες συνέχισαν να βρίσκουν τον… δρόμο προς τα «γαλανόλευκα» δίχτυα. Τα τέρματα για την Εθνική πέτυχαν οι

Γενηδουνιάς (2), Σκουμπάκης (2), Καπότσης (1), Φουντούλης (1), Δερβίσης (1), Αργυρόπουλος (1) και Βλαχόπουλος (3). Από τους Κροάτες κορυφαίος ήταν ο πολίστας του Ολυμπιακού Μάρο Γιόκοβιτς που σημείωσε τέσσερα τέρματα.   

Η εθνική ομάδα των γυναικών αντιμετωπίζει σήμερα τη Γαλλία με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης στη διοργάνωση της Βουδαπέστης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή