Η πολιτεία αναλαμβάνει το κόστος της ένταξης της γραμμής οφσάιντ στο VAR

Η πολιτεία αναλαμβάνει το κόστος της ένταξης της γραμμής οφσάιντ στο VAR

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προχθεσινή συνάντηση των ιδιοκτητών των τεσσάρων μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας από την οποία δεν έλειψε η ένταση, άφησε ανοιχτά ζητήματα όπως η «επόμενη ημέρα» στην ΕΠΟ, αλλά κατέληξε στις εξής αποφάσεις: Η συνάντηση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ημερομηνία κοντά στην ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης της Ομοσπονδίας θα διεξαχθούν νωρίτερα, εντός του Ιουνίου. Θα εξαντληθούν οι πιθανότητες προκειμένου να οριστούν ξένοι διαιτητές σε περισσότερους αγώνες από εδώ και στο εξής.

Επίσης, κατά την προχθεσινή συνάντηση έγινε γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί στην άμεση πληρωμή για τη γραμμή του οφσάιντ στο VAR. Οπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει επικοινωνία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, προκειμένου να συζητηθεί το πώς θα καλυφθεί το ποσό.

Χθες, στη ΓΓΑ υπήρξε νέα πιο διευρυμένη συνάντηση (όχι σε επίπεδο ιδιοκτητών), με καλεσμένες όλες τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 1, την ΕΠΟ, τις FIFA/UEFA, τον αθλητικό εισαγγελέα, εκπροσώπους συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΓΓΑ, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη.

Και σε αυτήν ειπώθηκε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μαζί με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα αναλάβουν από κοινού το κόστος της ένταξης της γραμμής του οφσάιντ στο VAR, που ανέρχεται στις 230.000 ευρώ (950 ευρώ ανά ματς). Ρεαλιστικός στόχος να μπει έως τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Στη συνάντηση, που ήταν εφ’ όλης της ύλης και όχι μόνο για θέματα αντιμετώπισης της βίας και της χειραγώγησης αγώνων, συζητήθηκε και το θέμα των δυσφημιστικών δηλώσεων.

Ο Αλ. Κούγιας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ επειδή οι δηλώσεις του διαβιβάζονται στους υπεύθυνους άσκησης πειθαρχικών διώξεων και του ασκούνται διώξεις.

Για το θέμα των διώξεων για τις δηλώσεις / ανακοινώσεις ο αθλητικός εισαγγελέας και υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου φέρεται να είπε: «Πρέπει να έχω πιο πολλά στοιχεία για να τιμωρήσω αναλόγως οποίες θα είναι νομικά στοιχειοθετημένες και δεν θα βασίζονται σε φήμες».

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε τη σημασία της αυστηροποίησης των ποινών όταν υπάρχουν δηλώσεις που δεν πρέπει να γίνονται και πρότεινε όταν μια ομάδα τιμωρείται με αγώνα χωρίς θεατές, ο αγώνας να γίνεται σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων από την έδρα. 

Ο διευθυντής του τμήματος ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, σχολίασε πως το λάθος της UEFA είναι ότι σε κάποια πράγματα δεν είχε εκτελεστικό αλλά απλά συμβουλευτικό ρόλο, ώστε να μπορέσει να έχει και μεγαλύτερη παρεμβατικότητα στα «κακώς κείμενα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε, κατά τη χθεσινή συνάντηση για την πρόθεση κατάθεσης σχεδίου νόμου που θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση ανάδειξης των διοικήσεων των Ομοσπονδιών και κατ’ επέκταση της ΕΠΟ, ενώ είπε πως περιμένει τις θέσεις και τις προτάσεις των ομάδων ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε παρεμβάσεις, χωρίς να επηρεάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίστηκε ότι έχει τη διάθεση να βοηθήσει στα βήματα που γίνονται, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας ειπώθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχουν πιο ασφαλείς υποδομές έναντι της βίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή