ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπαζοκεφαλιά έχει γίνει ο Παναθηναϊκός για τους οπαδούς του, αλλά και για την τεχνική του ηγεσία, με την εντός Ελλάδας αγωνιστική του συμπεριφορά, κάπου στηλώθηκαν οι Ολυμπιακοί το Σάββατο, αλλά δεν έχουν σταματήσει τον προβληματισμό.

Φάση πολύ κρίσιμη είναι αυτή που διανύουν οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι, που η τύχη θέλησε να τους φέρει αντιπάλους το προσεχές Σάββατο, κάτι που δεν θα ήθελαν ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Ο μεν Ολυμπιακός γιατί δεν είναι στην κατάσταση που θα επιθυμούσε, ο δε Παναθηναϊκός γιατί τρεις ημέρες μετά παίζει με τη Ρεάλ.

Σκέτη απογοήτευση οι πράσινοι στη Θεσσαλονίκη, όπου τους καθάρισε ο Ηρακλής, που δεν διανύει και την καλύτερή του φόρμα. Τι έγινε, αλήθεια, η ομάδα εκείνη που θαυμάζεται στην Ευρώπη για την αποφασιστικότητά της και τη σοβαρότητά της;

Μήπως τελικά ο διμέτωπος είναι αδύνατος, τουλάχιστον για ελληνικές ομάδες, μήπως είναι μία όχι αφύσικη κοιλιά που κάνουν οι ομάδες ύστερα από υπερπροσπάθειες; Δεν είναι καθόλου εύκολες οι απαντήσεις, ακόμη και για τον Γιάννη Κυράστα, που είναι μέσα στα πράγματα.

Απροσδόκητα εξαιρετικός ο Ολυμπιακός στα δύο τρίτα του αγώνα του στην Καισαριανή, έβαλε τις βάσεις μιας σημαντικής νίκης, έπεσε στο τελευταίο ημίωρο και έκανε πολλούς να διερωτηθούν γιατί δεν μπορεί να βγάλει σωστά τα ενενήντα λεπτά.

Ισορροπούν και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, που είναι καταδικασμένοι να μονομαχήσουν σε λίγες ημέρες, επάνω σε τεντωμένο σκοινί, με προφανές το άγχος για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ετσι, έχει ενδιαφέρον από ψυχολογικής πλευράς η σύγκρουσή τους.

Είναι από τις λίγες φορές που δεν μπορεί κάποιος να δει ένα έστω μικρό προβάδισμα ενός εκ των δύο. Περί εδρας ας μη γίνεται λόγος, ξέρει καλά και το Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, ποντάρει και στον κόσμο του.

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Κάτι τέτοιο περιμένουν να δουν οι πιο εμπειροι περί τα ποδοσφαιρικά και από εκεί και πέρα, κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί. Πάντως, στο παιγνίδι εχει πάρει το πάνω χέρι η ΑΕΚ, που την βολεύει κάθε αποτέλεσμα και πιο πολύ, βαθμολογική απώλεια από τον Ολυμπιακό.

Μέχρι να φθάσουμε στην ώρα της αναμέτρησης, είναι βέβαιον ότι οι δύο προπονητές θα σκέφτονται βασανιστικά πώς θα παρουσιάσουν τις ομάδες τους στο ντέρμπι, σε μια εποχή που αισθάνονται και οι δύο την ανασφάλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή