Πόλο: Παθήματα, μαθήματα και προολυμπιακά

Πόλο: Παθήματα, μαθήματα και προολυμπιακά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονα προβληματισμένες από την εικόνα τους στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο, που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, επέστρεψαν στη βάση τους οι εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών.

Ο προβληματισμός δεν είχε να κάνει τόσο με την τελική κατάταξη, με τους άνδρες να τερματίζουν στην 7η θέση και τις γυναίκες στην 6η, αλλά κυρίως με τον τρόπο που ήρθαν οι ήττες απέναντι σε ομάδες που τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα θα συναντήσουν σε λίγες μόλις εβδομάδες στα προολυμπιακά τουρνουά.

Η εθνική ανδρών στο τελευταίο παιχνίδι της επικράτησε με 11-9 της Ρωσίας, ομάδα που θα τη βρει απέναντί της στο Προολυμπιακό του Ρότερνταμ (15-23 Μαρτίου). Η νίκη και η 7η θέση τής εξασφαλίζουν –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου– την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα το 2021. Κάνοντας τον δικό του απολογισμό, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος τόνισε: «Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, όμως δεν είναι της στιγμής. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να μείνουν στην ομάδα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στον μεγάλο στόχο της χρονιάς, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Οσον αφορά την εθνική γυναικών, κατέλαβε την 6η θέση, καθώς στο τελευταίο παιχνίδι της ηττήθηκε με 7-5 από την Ιταλία. Αν και τα κορίτσια έκαναν βήματα προόδου σε σύγκριση με το Παγκόσμιο της Γκουανγκζού, δεν μπόρεσαν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα από καμιά ομάδα από αυτές που θα συναντήσουν σε μερικές εβδομάδες στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης (15-22 Μαρτίου).

Στους άνδρες, πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η οικοδέσποινα Ουγγαρία. Στις γυναίκες, η Ισπανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή