Πρόκριση Περιστερίου, μέγας Προμηθέας

Πρόκριση Περιστερίου, μέγας Προμηθέας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πορεία του Περιστερίου στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην πρώτη περίοδο επιστροφής του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ύστερα από 15 χρόνια, θα συνεχιστεί στη φάση των «16». Το Περιστέρι επικράτησε της Μπάμπεργκ (78-75) και μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της α΄ φάσης προκρίθηκε, εξασφαλίζοντας, τουλάχιστον, την τέταρτη θέση του γ΄ ομίλου στην προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Δύο εύστοχες βολές του Κίνγκσλεϊ Μόουζες στα 5΄΄ πριν από τη λήξη, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και ενώ ο Αμερικανός Τέιλορ (19 π.) αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην τελευταία επίθεση της γερμανικής ομάδας. Τέσσερις Αμερικανοί παίκτες του Περιστερίου πρωταγωνίστησαν και ήταν οι πρώτοι σκόρερ (Γκρέι 22 π., Μορέιρα 20 π., Μόουζες 14 π., Χάτσερ 10 π.).

Ρεσιτάλ καλής απόδοσης, ύστερα από συνεχόμενες… αμφισβητήσιμες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και στο Εurope Cup, έδωσε ο Προμηθέας στη Βενετία, όπου νίκησε την ομώνυμη ομάδα (52-70) και επανήλθε δυναμικά σε τροχιά πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σε αντίθεση με τον αγώνα της Πάτρας, όταν και είχε ηττηθεί από την ιταλική ομάδα, ο Προμηθέας ήταν ανώτερος και στα τέσσερα δεκάλεπτα, με κορυφαίο τον Μαυροκεφαλίδη (28 π.) και πρωταγωνιστές τους Χολ (16 π.) και Κασελάκη (15 π.). Ο Προμηθέας είναι στη δεύτερη θέση και διαθέτει, πλέον, πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τη Βενέτσια, ενώ θα παίξει εντός με την Μπρέσια και εκτός με την Ολντενμπουργκ.

• Η εξασφάλιση της πρόκρισης στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από την ΑΕΚ μπορεί να γίνει μόνο με νίκη στο σημερινό παιχνίδι, κόντρα στη Ράστα Βέχτα, στη Γερμανία (21.00). Αν η ΑΕΚ ηττηθεί, θα πρέπει να νικήσει την Ανβιλ στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων και να προκριθεί. Τυπική διαδικασία είναι για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι με την πρωτοπόρο του Δ΄ ομίλου, Σαραγόσα (19.30), στην Ισπανία.

• Νέος προπονητής στον Ηρακλή είναι ο πρώην συνεργάτης του Μπάνκι στην ΑΕΚ, Ηλίας Καντζούρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή