Με Αστέρα σήμερα η ΑΕΚ και σκέψεις για Ριζούπολη

Με Αστέρα σήμερα η ΑΕΚ και σκέψεις για Ριζούπολη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το ντέρμπι για την ΑΕΚ να ήταν την περασμένη Κυριακή με τον Ολυμπιακό, αλλά ο… τελικός της είναι απόψε. Η Ενωση υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης (7.30 μ.μ.) στον αγώνα ρεβάνς με τον οποίο ολοκληρώνεται η φάση των «16» του Κυπέλλου με τη νίκη-πρόκριση να αποτελεί μονόδρομο. Με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και την απόσταση που έχει από τις πρώτες θέσεις, η υπόθεση τίτλος, ακόμα και μέσω των πλέι οφ, μοιάζει χαμένη.

Ετσι, ο μόνος τρόπος να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τροπαίου είναι από τον δρόμο του Κυπέλλου, έχοντας μάλιστα ένα μικρό «μαξιλαράκι» από το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Τρίπολη, ενώ γνωρίζει ήδη ότι αν περάσει στην επόμενη φάση θα παίξει με τον Παναιτωλικό, έχοντας αποφύγει κάποιο από τα κλασικά ντέρμπι. Πάντως, τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο Μάσιμο Καρέρα δεν είναι και λίγα. Εκτός από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, που στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν κακή, ο Ιταλός τεχνικός έχει να διαχειριστεί και τις πολλές απουσίες.

Συγκεκριμένα, δεν έχει στη διάθεσή του λόγω τραυματισμού τους Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Κλωναρίδη και Μπότο, ενώ τιμωρημένος είναι ο Σιμόες μετά την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι «ανάσες» θα πάρει και ο Μπάρκας. Πάντως, στην αποστολή υπάρχει και μια έκπληξη, καθώς σε αυτή είναι έπειτα από καιρό ο Σιμάο.

Από εκεί και πέρα, τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι της Κυριακής, στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και της αστυνομίας, έχουν προκαλέσει νέα προβλήματα. Οπως έγινε γνωστό, η ΠΑΕ κλήθηκε σε απολογία με βάση τα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα που προβλέπουν τιμωρία της έδρας και κατά συνέπεια σε περίπτωση που κριθεί ότι υπήρξαν φθορές δημόσιας περιουσίας και βιαιοπραγίες αντιμετωπίζει κίνδυνο ποινής 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα, τα συνεχή κρούσματα στους χώρους του ΟΑΚΑ, τους οποίους όπως επισημαίνουν από την ΑΕΚ είναι αδύνατο να ελέγξεις, έχουν αναγκάσει τους παράγοντες της Ενωσης να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο η ομάδα τη νέα αγωνιστική σεζόν να μετακομίσει στη Ριζούπολη, μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή