Επίθεση α λα… ελληνικά στη Γιουνάιτεντ

Επίθεση α λα… ελληνικά στη Γιουνάιτεντ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξέφυγαν από τα όρια οι αντιδράσεις των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά της διοίκησης του συλλόγου, με 20 από αυτούς, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, να επιτίθενται με κροτίδες και μπογιές στο σπίτι του εκτελεστικού διευθυντή εν τη απουσία του. Κι αν η συμπεριφορά των οπαδών θυμίζει… οικεία κακά, η αντίδραση του συλλόγου μάλλον παράδειγμα πρέπει να γίνει για την εγχώρια πραγματικότητα.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι το βράδυ της Τρίτης μια ομάδα 20 ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα προξένησε ζημιές στην οικία του Εντ Γούντγουορντ ρίχνοντας κροτίδες, πυροτεχνήματα και άλλα, κι ενώ τόσο ο ίδιος ο παράγοντας της Γιουνάιτεντ όσο και η οικογένειά του απουσίαζαν. Τραυματισμοί δεν σημειώθηκαν. Εκτιμάται ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο σύνδεσμος σκληροπυρηνικών οπαδών της Γιουνάιτεντ με την επωνυμία «Men in Black».

Η επίθεση στο σπίτι του Γούντγουορντ αποτελεί κλιμάκωση της αντίδρασης των οπαδών των «κόκκινων διαβόλων» εναντίον του διευθυντή του συλλόγου, τον οποίον θεωρούν κύριο υπεύθυνο για την πτώση της άλλοτε αχτύπητης ομάδας από την κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, στους δύο τελευταίους αγώνες της ομάδας στο πρωτάθλημα οι οπαδοί φώναζαν το σύνθημα «ο Εντ Γούντγουορντ πρόκειται να πεθάνει».

Η Γιουνάιτεντ εξέδωσε ανακοίνωση που όχι μόνο δεν… χάιδεψε τον «υπέροχο λαό», αλλά απειλεί τους υπεύθυνους της επίθεσης με ό,τι μέσα διαθέτει, τονίζοντας ότι οι Αρχές έχουν ανοίξει έρευνα.

«Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα ενωθεί με εμάς καθώς συνεργαζόμαστε με την Αστυνομία του Μάντσεστερ για την ταυτοποίηση των δραστών αυτής της άδικης επίθεσης. Οποιοσδήποτε κριθεί ένοχος του εγκλήματος, ή βρεθεί ότι εισέβαλε στην ιδιοκτησία αυτή θα του απαγορευθεί διά βίου η είσοδος στο γήπεδο και μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες στο δικαστήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «είναι άλλο πράγμα να εκφράζουν οι φίλαθλοι τη γνώμη τους και άλλο η εγκληματική βλάβη και η πρόθεση για θέση ζωών σε κίνδυνο. Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για κάτι τέτοιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή