Ανοιξε ο δρόμος για το τρόπαιο στον Τζόκοβιτς

Ανοιξε ο δρόμος για το τρόπαιο στον Τζόκοβιτς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανωτερότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς και η κόπωση του Ρότζερ Φέντερερ έφεραν χθες τον Σέρβο με σχετική άνεση σε άλλον έναν  τελικό του Αυστραλιανού Οπεν. Σήμερα ο «Νόλε» θα μάθει και τον αντίπαλό του στη μάχη για την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου, από τον β΄ ημιτελικό μεταξύ των Ντόμινικ Τιμ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Φέντερερ μπήκε δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με 4-1 και 5-3 στο πρώτο σετ, όμως ο κάτοχος του τίτλου στο μονό Τζόκοβιτς άρχισε να εκμεταλλεύεται την κούραση του Ελβετού από τον προημιτελικό που είχε κρατήσει πέντε σετ και 4,5 ώρες. Ετσι το πρώτο σετ πήγε στο τάι-μπρέικ, όπου ο Τζόκοβιτς επικράτησε εμφατικά (7-1).

Από εκεί και πέρα η τενιστική τιτανομαχία εξελίχθηκε σε μια σχετικά εύκολη επικράτηση για τον Τζόκοβιτς, που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε λίγο παραπάνω από δύο ώρες παίρνοντας το δεύτερο σετ 6-4 και το τρίτο 6-3. Είτε έχει τον Τιμ είτε τον Ζβέρεφ ως αντίπαλο, θα έχει υπέρ του τα προγνωστικά και μια ημέρα επιπλέον ξεκούρασης ώς τον μεθαυριανό τελικό των ανδρών.

Στον τελικό των γυναικών, που διεξάγεται αύριο, θέση πήραν η Ισπανίδα Γαρμπίνιε Μουγουρούθα και η Αμερικανίδα Σόνια Κένιν.

Η 21χρονη Κένιν φθάνει στον πρώτο της τελικό του Γκραν Σλαμ, σημειώνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο ταμπλό των γυναικών, καθώς κατάφερε να αποκλείσει το νούμερο 1, την Αυστραλέζα Ασλι Μπάρτι, προς απογοήτευση του κοινού στη Μελβούρνη. Παρά τους πολλούς άσους της Μπάρτι, η Κένιν κέρδισε το πρώτο σετ στο τάι-μπρέικ (8-6) και το δεύτερο με 7-5 σπάζοντας δύο φορές το σερβίς της αντιπάλου. Εφτασε έτσι στον τελικό χωρίς να χάσει σετ.

Απέναντί της θα βρει ένα ακόμη αουτσάιντερ, τη Μουγουρούθα, η οποία επίσης επικράτησε με σκορ 2-0 σετ της επικρατέστερης στα χαρτιά Σιμόνα Χάλεπ. Η μάχη της Ισπανίδας με τη Ρουμάνα ήταν σκληρή, και είχε παρόμοια εξέλιξη με τον άλλο ημιτελικό, αφού η Μουγουρούθα πήρε το πρώτο σετ στο τάι-μπρέικ (10-8) και το δεύτερο με 7-5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή