Συμπληρώθηκε το παζλ των «8» με την ΑΕΚ, που περιμένει Αραούχο

Συμπληρώθηκε το παζλ των «8» με την ΑΕΚ, που περιμένει Αραούχο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια ωραία μέρα η χθεσινή για την ΑΕΚ. Ξεκίνησε με την είδηση της επιστροφής –για τρίτη φορά και μάλλον οριστικής– του Σέρχιο Αραούχο και ολοκληρώθηκε με την εύκολη επικράτηση με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, που σφράγισε την πρόκριση στην οκτάδα του Κυπέλλου, όπου η Ενωση θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.

Αν και η υπόθεση του Αργεντινού επιθετικού έδειχνε να «παγώνει», τελικά και έπειτα από αρκετά επίμονες διαβουλεύσεις, η Ενωση ήρθε σε οριστική συμφωνία με τη Λας Πάλμας για τον δανεισμό του μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και οψιόν αγορά για το καλοκαίρι.

Οπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Ανχελ Ραμίρεθ, η ΑΕΚ θα δώσει ένα ενοίκιο της τάξεως των 300.000 ευρώ, ενώ μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει με κανονική μεταγραφή τον Αργεντινό επιθετικό, πληρώνοντας στην ισπανική ομάδα το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ.

Ο Σέρχιο Αραούχο, που έχει ήδη δύο επιτυχημένα περάσματα από την ΑΕΚ έχοντας αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση και με τους οπαδούς της ομάδας, αναμένεται στην Αθήνα σήμερα το μεσημέρι στις 13.30 για να περάσει από τα ιατρικά τεστ και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Εν μέσω της ικανοποίησης για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του Αργεντινού, η ΑΕΚ κλήθηκε χθες το βράδυ να κυνηγήσει την παρουσία της στους οκτώ του Κυπέλλου, γνωρίζοντας ότι με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα και την απόσταση που έχει από την κορυφή, ο συγκεκριμένος θεσμός είναι ο μοναδικός ο οποίος μπορεί να της χαρίσει φέτος κάποιον τίτλο.

Η νίκη και συνεπώς η πρόκριση ήρθε πολύ πιο εύκολα από ό,τι ίσως να περίμεναν και οι ίδιοι οι παίκτες της Ενωσης. Με τις στροφές να μένουν στο ρελαντί, η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 «καθαρίζοντας» το παιχνίδι μέσα στα πρώτα 17 λεπτά. Ο Μάνταλος στο 14΄ με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο εκμεταλλευόμενος την κάθετη πάσα του Λιβάγια, ενώ στο 17΄ ο Αλμπάνης, μετά την μπαλιά του Κρίστιτσιτς, νίκησε για δεύτερη φορά τον γκολκίπερ του Αστέρα, διαμορφώνοντας από πολύ νωρίς το τελικό 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων δίνοντας χώρο στην ομάδα της Τρίπολης, η οποία όμως ήταν ακίνδυνη επιθετικά και δεν απείλησε σε κανένα σημείο του αγώνα την εστία του Τσιντώτα.

Το παιχνίδι, πάντως, επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Παουλίνιο στον αγκώνα, με τον Πορτογάλο μπακ να διακομίζεται άμεσα στο νοσοκομείο για εξετάσεις, καθώς εκφράστηκαν φόβοι για κάταγμα.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο (12΄ Μπακάκης), Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (93΄ Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (70΄ Γιακουμάκης), Αλμπάνης, Λιβάγια.

ΑΣΤEΡΑΣ ΤΡIΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (58΄ Ριέρα), Μπελόκ (58΄ Κρέσπι), Χαουρέγκι (66΄ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή