Ευρωλίγκα: Αγώνας με πολλά «πρέπει» για τον ΠΑΟ στην Ισπανία

Ευρωλίγκα: Αγώνας με πολλά «πρέπει» για τον ΠΑΟ στην Ισπανία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στις τρεις συνεχόμενες νίκες που πέτυχε στο Ολυμπιακό Στάδιο πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στον σημερινό αγώνα του στη Βαλένθια (22.00) για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ώστε η διεκδίκηση της τέταρτης θέσης στη βαθμολογία να παραμείνει «ζωντανή». Ο Παναθηναϊκός «κυνηγά» στη βαθμολογία τη Μακάμπι που βρίσκεται στην πέμπτη θέση, αλλά για να καταταγεί τέταρτος θα πρέπει να «προσπεράσει» και μία εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ που είναι ισόβαθμες στην τέταρτη θέση και έχουν 15 νίκες, έναντι 13 των «πρασίνων».

«Στόχος μας είναι η κατάκτηση της τέταρτης θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι σημαντικά γι’ αυτόν τον στόχο. Πρέπει να είμαστε «σκληροί» και στα εκτός έδρας παιχνίδια για να πετύχουμε νίκες και να προσπεράσουμε στη βαθμολογία τις ομάδες που προηγούνται», είπε ο Ρικ Πιτίνο για την αναμέτρηση με τη Βαλένθια (7η θέση) που διεκδικεί κι αυτή την πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά έχει διαφορά τριών νικών από τον πρωταθλητή Ελλάδας.

«Η Βαλένθια είναι μια εξαιρετική ομάδα στην επίθεση, όπως άλλωστε και οι περισσότερες ισπανικές. Σουτάρουν πολύ καλά έξω από τη γραμμή του τρίποντου, ενώ είναι καλοί και κάτω από το καλάθι. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα προστατεύσουμε τη ρακέτα μας κρατώντας τους μακριά από αυτή και να αποτρέψουμε από το να βρουν ελεύθερα σουτ τριών πόντων. Ευχόμαστε να είναι ένα κλειστό παιχνίδι και στο τέλος να κερδίσουμε εμείς», κατέληξε ο Αμερικανός κόουτς που απέκλεισε τον Παππά από την αποστολή, ενώ έχει στη διάθεσή του τον Παπαγιάννη.

• Η Eυρωλίγκα δημιούργησε βίντεο για να τιμήσει τη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ και του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ που «έφυγαν» από τη ζωή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και ζήτησε από όλες τις γηπεδούχες ομάδες να το προβάλουν πριν από την έναρξη των παιχνιδιών της 22ης αγωνιστικής, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Παράλληλα, οι περισσότερες ομάδες έκαναν δύο παραβάσεις των οκτώ και των 24 δευτερολέπτων στην εκκίνηση του αγώνων για τα αντίστοιχα νούμερα φανέλας του Μπράιαντ στους Λέικερς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή