Ποδόσφαιρο: Ξεκίνησε η δίκη των «28»

Ποδόσφαιρο: Ξεκίνησε η δίκη των «28»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις καταθέσεις του έως τον Οκτώβριο του 2012 προέδρου της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιου, και του έως τότε μέλους του Δ.Σ. της ομοσπονδίας και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χρ. Σάββα, που δεν ολοκληρώθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου, ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έπειτα από δύο διακοπές και μία αναβολή,  η δίκη της επονομαζόμενης «συμμορίας» στην οποία οι 28 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων και κατά περίπτωση οκτώ από αυτούς της σύστασης συμμορίας στο ποδόσφαιρο, που αφορά την περίοδο 2012 – 2015.

Ο Σ. Πιλάβιος είπε ότι δεν θυμάται τι συνέβη με αφορμή τον καταρτισμό πινάκων διαιτητών τον Αύγουστο το 2012,  που είχε ως αποτέλεσμα τις καταγγελίες του Χρ. Σάββα. Aυτό προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα, Χ. Λακαφώση, που είπε: «Ησασταν πρόεδρος της ΕΠΟ και σήμερα αυτό που ακούω είναι δεν θυμάμαι τίποτα». Μιλώντας για την αποχώρησή του από την ΕΠΟ ο Σ. Πιλάβιος είπε: «Κάθε καλοκαίρι ο πρόεδρος και το Δ.Σ. κρίνονται στη γενική συνέλευση. Το 2012 είχα παρατηρήσει μια δυσαρέσκεια στο πρόσωπό μου και στη γενική συνέλευση, ενώ ο οικονομικός απολογισμός είχε περάσει με 55-0, ο διοικητικός απολογισμός πέρασε με 32. Ενας αξιοπρεπής άνθρωπος που παίρνει 32 ψήφους πρέπει να φύγει. Εκεί είπα “τέλος, έκλεισα”. Το τι ψήφισαν, γιατί ψήφισαν δεν το ξέρω. Δεν ήθελα να μείνω άλλα τέσσερα χρόνια στην ΕΠΟ, ήθελα να πάω στην UEFA».

Ο Χρ. Σάββας για τον καταρτισμό των πινάκων διαιτητών το 2012 είπε:  «Ο Βασάρας (σ.σ. επίσης μέλος της ΚΕΔ τότε) με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι δεν συμμετείχε στον καταρτισμό των πινάκων και μάλιστα, τις επόμενες ημέρες έστειλε και επιστολή. Ολοι οι πρόεδροι των ενώσεων ήθελαν να βάλουν διαιτητές…». Για τη τη συνάντηση που έγινε τον Ιανουάριο του 2011 στο Hilton μεταξύ μελών του τότε Δ.Σ. της ΕΠΟ και του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη, είπε ότι ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε τα παράπονά του για τον Πιλάβιο και συζητήθηκε η αντικατάστασή του.

Οι κ. Αλαφούζος και Μελισσανίδης μαζί με τον Τάκη Φύσσα θα καταθέσουν τη Δευτέρα 3/2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή