Τους «βούλιαξε» η καθυστέρηση

Τους «βούλιαξε» η καθυστέρηση

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ελληνικό πόλο πλήρωσε ακριβά την επιμονή των παραγόντων των σωματείων να αρχίσει αργά το πρωτάθλημα της A1 ανδρών. Οταν οι εκπρόσωποι των άλλων κρατών στα ευρωπαϊκά κύπελλα είχαν στα «χέρια» τους αρκετούς αγώνες, οι ελληνικές ομάδες έπαιξαν στη φάση των «16» μόνο μ’ έναν αγώνα κυπέλλου, εξαιρουμένου του Παναθηναϊκού, που είχε αγωνισθεί και στην α΄ φάση του Τροπαίου ΛΕΝ. Αυτό ήταν εμφανές, αφού παρουσιάστηκαν ασύνδετες και χωρίς διάρκεια στην απόδοσή τους.

«Δεν νομίζω ότι για το πρωτάθλημα ενδιαφέρονται άλλοι από αυτούς που αγωνίζονται. Ολα τα σημαντικά πρωταθλήματα είχαν αρχίσει εδώ και καιρό. Ισως θα μπορούσαμε να προκριθούμε, αν είχαμε αγώνες», τονίζει ο προπονητής του Εθνικού (Τρόπαιο ΛΕΝ) Ηλίας Μαχαίρας.

«Φυσικά και ήταν αρνητικό το ότι δεν έχει αρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτό που συνέβη φέτος, πρέπει να γίνει μάθημα για τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να μεριμνούμε και για τους εκπροσώπους μας στην Ευρώπη», επισημαίνει ο αρχηγός της Βουλιαγμένης (κυπελλούχων) Γιώργος Μαυρωτάς.

Ηταν λάθος

«Ναι, ήταν λάθος η αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος», λέει ο βοηθός προπονητής του Ολυμπιακού (πρωταθλητριών) Θοδωρής Βλάχος. Για να συμπληρώσει ο διεθνής Γιώργος Ψύχος: «Δεν είχαμε αγώνες, γι’ αυτό δεν είχαμε ρυθμό».

«Δεν είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες», υποστηρίζει ο αρχηγός του ΠΑΟ Κώστας Λούδης.

Τελικά, όπως είχαν τα πράγματα, πάλι καλά που προκρίθηκαν στους προημιτελικούς ο Ολυμπιακός (το Σαββατοκύριακο στον Πειραιά έχασε 4-5 από την Ντιναμό Μόσχας και νίκησε 6-5 την ισπανική Μπαρθελονέτα) και η Βουλιαγμένη (27-1 την Γκίνες Ιρλανδίας, 7-9 στην παράταση από τη διοργανώτρια Μπαρτσελόνα, 8-5 την Ντιναμό Βουκουρεστίου).

Ο εκ των βασικών συντελεστών της επιτυχίας του Ολυμπιακού Γιάννης Θωμάκος είπε ότι βασικό ζητούμενο ήταν η πρόκριση και ελπίζει ότι στη συνέχεια η ομάδα του θα εμφανισθεί καλύτερη.

«Πετύχαμε τον ελάσσονα στόχο. O μείζων ήταν η κατάκτηση της 1ης θέσης», δήλωσε ο Μαυρωτάς.

Στην κλήρωση (1η Δεκεμβρίου) ο Ολυμπιακός θα έχει στον όμιλό του δύο εκ των Γιουγκ (Κροατία), Νις (Γαλλίας) και Ποσίλιπο (Ιταλία) και μία εκ των Μπέτσεϊ (Γιουγκ.), Σπαντάου Βερολίνου και Χόνβεντ (Ουγγ.). Αντίπαλος της Βουλιαγμένης θα είναι μία από τις Φλωρεντία (Ιταλία), Σπάρτακ Βόλγκογκραντ (Ρωσία) και Βάσας (Ουγγ.)

Ο Εθνικός πάλεψε μέχρι «τελευταίας ρανίδας του αίματός του». Κατά σειρά, έχασε 4-5 από την «γηπεδούχο», γερμανική Χαμ, νίκησε 7-6 την ουγγρική Φερεντσβάρος -που τελικά προκρίθηκε…- και ηττήθη 5-7 από την Πριμόργιε (Κροατία).

«Παίξαμε καλά, παρά την αποδυνάμωσή μας σε σχέση με πέρσι», υπογράμμισε ο κ. Μαχαίρας.

Ο ΠΑΟ στο Σπλιτ (Κροατία) έχασε 5-6 από την τοπική Ποσκ, 5-9 από την ιταλική Ρέκο και 4-9 από την Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή