Διάλειμμα με… αγωνιστική στο ποδόσφαιρο

Διάλειμμα με… αγωνιστική στο ποδόσφαιρο

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά μία ολόκληρη εβδομάδα που η μπάλα βρισκόταν στα πόδια πολιτικών, δικαστών, δικηγόρων, οικονομολόγων, δημοσιογράφων και οπαδών, ήλθε επιτέλους η ώρα να φτάσει και στα πόδια των ποδοσφαιριστών! Η 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο για να στρέψει, προσωρινά έστω, τους προβολείς στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου. Με την ατμόσφαιρα να εξακολουθεί να μυρίζει μπαρούτι και το τοπίο να παραμένει θολό όσον αφορά την επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, η απόφαση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα μοιάζει με ασπιρίνη που ίσως διώξει προσωρινά τον πονοκέφαλο, αλλά σίγουρα δεν αρκεί για να φέρει τη θεραπεία. Τουλάχιστον το ενδιαφέρον των φιλάθλων θα στραφεί για λίγες ώρες στα γήπεδα και στην αγωνιστική, δράση, αντί στη Βουλή, στα δικαστήρια, στις απειλές ένθεν κακείθεν και στα συλλαλητήρια…

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το πιο σπουδαίο παιχνίδι της αγωνιστικής θα ήταν αναμφίβολα το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ. Λόγω όμως όλων όσα προηγήθηκαν με τη σκόνη που σήκωσε η εκδίκαση της καταγγελίας του Ολυμπιακού για την εμπλοκή του ΠΑΟΚ στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης, η αποψινή αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με την ακριτική ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποκτά ιδιαίτερο χρώμα, παρά τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητάς τους. Η Ξάνθη είναι μία από τις έξι ομάδες που έχουν κόψει φέτος βαθμούς από τον αήττητο Ολυμπιακό, αλλά περισσότερο ιντριγκάρει η αναμέτρησή τους μέσα στο γήπεδο, λίγες ημέρες μετά τη σφοδρή αντιπαράθεσή της σε νομικό επίπεδο.

Σε ιδιαίτερη κατάσταση βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ. Μετά την επιστροφή του στο ρετιρέ της βαθμολογίας, θα περίμενε κανείς να πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με ανεβασμένη ψυχολογία και ισχυρό κίνητρο. Οσο όμως και αν οι παίκτες προσπαθούν να μένουν ανεπηρέαστοι από εξωγενείς παράγοντες, δεν ζουν σε γυάλινο κλουβί, αποκομμένοι από τον κόσμο. Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε σε όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ από την εισήγηση του υποβιβασμού του, η πολιτική (και όχι μόνο) αντιπαράθεση που γεννήθηκε στα ξαφνικά, ο κίνδυνος τιμωρίας με αφαίρεση βαθμών και η ένταση που έβγαλε στους δρόμους τους οπαδούς του, είναι δύσκολο να μην αφήσουν σημάδια στην ομάδα, ειδικά όταν αντίπαλος είναι ο πολύ φορμαρισμένος Παναθηναϊκός που έχει εδραιωθεί στην τετράδα, έχει λόγους να κοιτάει ψηλότερα και έχει συσπειρώσει τον κόσμο του. Σημαντικό στοιχείο το ότι οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες την Τετάρτη, στην Τούμπα για το Κύπελλο.

Ενδιαφέρον παιχνίδι είναι και αυτό της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι φιλοξενούμενοι αρχίζουν να νιώθουν απειλή από τον Παναθηναϊκό για την 3η θέση, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν χάσει έδαφος στο κυνήγι των πλέι οφ και ψάχνουν μια επιτυχία για να ανακάμψουν. Το παιχνίδι ΟΦΗ – Λάρισα δίνει μια ευκαιρία στον νικητή να ανοίξει δρόμο για την πρώτη εξάδα, με χαρακτηριστικό ότι και οι δύο είχαν μεγάλες βαθμολογικές απώλειες από το ξεκίνημα του χρόνου. Ο Αρης υποδέχεται τον ουραγό Πανιώνιο και με νίκη θα παραμείνει σίγουρα 5ος, ο Βόλος φιλοξενεί τη Λαμία στο γειτονικό ντέρμπι, ενώ ο φορμαρισμένος Παναιτωλικός θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του στη μάχη για την παραμονή εάν πάρει κάτι από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα (22η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 ΟΦΗ – Λάρισα (Novasports 1), 17.15 Βόλος – Λαμία (Novasports 3), 19.30 Ολυμπιακός – Ξάνθη (Novasports 2), ΚΥΡΙΑΚΗ: 15.00 Αρης – Πανιώνιος (Novasports 1), 17.15 Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (Novasports 2), 17.15 Ατρόμητος – ΑΕΚ (ΕΡΤ), 19.30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (Novasports 1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21 αγώνες): ΠΑΟΚ 52, Ολυμπιακός 51, ΑΕΚ 38, Παναθηναϊκός 34, Αρης 29, ΟΦΗ 27, Ξάνθη 27, Ατρόμητος 26, Λαμία 24, Λάρισα 24, Αστέρας Τρίπολης 22, Βόλος 22, Παναιτωλικός 13, Πανιώνιος 9 (σημ.: Ο Πανιώνιος έχει -6 βαθμούς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή