Ποδόσφαιρο: Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος

Ποδόσφαιρο: Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όσους αφουγκράζονται ακόμα την κοινή γνώμη, στα στέκια που γίνονται οι «ποδοσφαιροκουβέντες», το συμπέρασμα που έβγαινε ήταν ένα: Η σιγουριά των φιλάθλων πως θα βρισκόταν το «παραθυράκι» του νόμου για να… πέσουν στα μαλακά ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αν τελικά η τελεσίδικη απόφαση εις βάρος τους, για την πολυϊδιοκτησία, ήταν καταδικαστική.

Το θέμα πλέον δεν είναι αυτό που έγινε, αλλά τι γίνεται στη συνέχεια. Και αυτή προβλέπεται δυσοίωνη, καθώς FIFA και UEFA ήδη αντέδρασαν για την παρέμβαση της Πολιτείας στο περίφημο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα στη χώρα μας, ουδείς ασχολείται με την ουσία.

Η σπουδή της κυβέρνησης να τροποποιήσει την ποινή αφήνει την αίσθηση στον κόσμο, πως διαβλέπει καταδικαστική απόφαση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Ομως, εκείνο που έχει σημασία είναι όχι το μέγεθος της τιμωρίας, αλλά το ότι διαπράχθηκε το αδίκημα. Και για να γίνει κατανοητό: Τι να φας ισόβια αν σκοτώσεις άνθρωπο, τι να μείνεις στη φυλακή για είκοσι χρόνια. Καταδικάστηκες ως φονιάς.

Οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν αυτό και γι’ αυτό φωνάζουν για σκευωρία εις βάρος τους. Ξέρουν πως μπορεί να γλίτωσε η ομάδα τον υποβιβασμό, αλλά το «στίγμα» θα παραμείνει, αν τελικά καταδικαστούν μαζί με την Ξάνθη. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή θα είναι μακράς διαρκείας…

Οσο για το πρωτάθλημά μας; Μην περιμένετε να αλλάξει σε κάτι, αν τελικά παραταθεί το… μνημόνιο και γίνει ακόμα πιο αυστηρό. Για να μας διώχνουν δεν το βλέπω. Και οι ξένοι έχουν κι αυτοί το κατιτίς τους, από τα όσα συμβαίνουν σε εμάς.

Ομάδες θα έχουν φιλικές σχέσεις με κάποιες άλλες, είτε με δανεισμούς παικτών είτε με διάφορους τρόπους έμμεσης ή άμεσης οικονομικής βοήθειας. Και καθώς το κράτος, για πολλοστή φορά, δείχνει αδύναμο προς τους ισχυρούς, δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν ποτέ οι νόμοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή