Πρέμιερ Λιγκ: Η «ανάσταση» των «λύκων», οι Κινέζοι και ο Μέντες

Πρέμιερ Λιγκ: Η «ανάσταση» των «λύκων», οι Κινέζοι και ο Μέντες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γουλβς έχει αρκετά κοινά με τη Λέστερ, την ομάδα που έκανε το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό να σαστίσει το 2016 κατακτώντας την Πρέμιερ Λιγκ: Είναι και αυτή πολύ παλιά ομάδα, εδρεύει σε επαρχιακή πόλη της κεντρικής Αγγλίας (τα λεγόμενα Μίντλαντς) και έχει Ασιάτες ιδιοκτήτες. Πλέον, έχει βάλει στόχο να φθάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και αυτό το οφείλει σε έναν κύριο με πορτογαλικό όνομα.

Ο κύριος αυτός δεν είναι άλλος από τον Ζόρζε Μέντες, τον κορυφαίο Ευρωπαίο μάνατζερ ποδοσφαιριστών, τις υπηρεσίες του οποίου εδώ και χρόνια απολαμβάνει η κινεζική ιδιοκτήτρια εταιρεία του αγγλικού συλλόγου, η Fosun. Οι Κινέζοι, που έχουν κάνει και στην Ελλάδα επιχειρηματικές κινήσεις, έσπευσαν και απέκτησαν μερίδιο στην εταιρεία πρακτόρευσης ποδοσφαιριστών του κ. Μέντες, την Gestifoot, και τον τοποθέτησαν ανεπισήμως… γενικό κουμανταδόρο στη Γουλβς.

Ετσι, ο σύλλογος που ιδρύθηκε το 1877, ζει από το 2016, όταν αποκτήθηκε από τον κινεζικό όμιλο, μια νέα εποχή. Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ, κατέκτησε την επόμενη χρονιά την έβδομη θέση φτάνοντας και στον τελικό του κυπέλλου, μπήκε στα προκριματικά και μετά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου στις 20 Φεβρουαρίου παίζει στον γύρο των 32 με την Εσπανιόλ για μια θέση στους 16. Παράλληλα, είναι η ομάδα που έχει δυσκολέψει φέτος τη Λίβερπουλ περισσότερο από κάθε άλλη στους δύο αγώνες που έχουν δώσει στο πρωτάθλημα. Ο Μέντες κινεί με μαεστρία τα νήματα. Εχει φέρει τον ικανότατο Πορτογάλο προπονητή Νούνο Εσπίριτο Σάντο και γέμισε το ρόστερ με οκτώ Πορτογάλους ποδοσφαιριστές στους οποίους τώρα προστέθηκε και ο Ντανιέλ Ποντένσε από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Γούλβερχαμπτον αποκαλούν τον Μέντες «θείο»!

Και αν για τον επίσης Πορτογάλο Ποντένσε η σύνδεση είναι προφανής λόγω Μέντες, το ενδιαφέρον που εκφράστηκε για τον Νέλσον Ολιβέιρα της ΑΕΚ δεν είναι μόνο λόγω ατζέντη και καταγωγής: Δεν πάνε ούτε δύο χρόνια αφότου ο άσος της ΑΕΚ έγινε για τα καλά γνωστός στους φίλους της Γουλβς, όταν παίζοντας στη Νόριτς είχε αρνηθεί από την ομάδα των Μίντλαντς την εντός έδρας νίκη με ένα εξαιρετικό βολέ 30 μέτρων στις καθυστερήσεις, όταν η Γουλβς πάλευε να ανέβει από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή