Εκπλήξεις… μετά μουσικής στην ελληνορωμαϊκή

Εκπλήξεις… μετά μουσικής στην ελληνορωμαϊκή

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι μπορεί να συνδέει την πάλη με την κλασική μουσική; Οχι, πάντως, το γνωστό «ξύλο μετά μουσικής», αλλά η τελετή έναρξης του 46ου παγκοσμίου πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής (Πάτρα, 6-9/12), που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου. H ιδέα αποσκοπεί στη σύνδεση του αρχαίου αθλήματος με την τέχνη, ώστε να επιβεβαιωθεί το ρηθέν από τους προγόνους μας «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αλλά και το λεχθέν «τέχνη και αθλητισμός δείχνουν το πολιτιστικό επίπεδο ενός λαού». H συμφωνική ορχήστρα, «Δημήτρης Μητρόπουλος» θα παρουσιάσει έργα Μπαχ, Τσαϊκόφσκι, Χατσατουριάν, Σκαλκώτα, Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Ξαρχάκου και Μπρέγκοβιτς. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. H άλλη σχετίζεται με τον παρουσιαστή τής εκδήλωσης. Θα είναι ο 4ος των Ολυμπιακών του Σίδνεϊ, Κώστας Θάνος, που ενσαρκώνει το αρχαίο ρητό.

Υπάρχουν και αρνητικές εκπλήξεις, άσχετες, όμως, προς τη διοργάνωση. O 4ος των ευρωπαϊκών του 1999, Χρήστος Γκίκας (63κ.), που έχει καταταγεί στο Λιμενικό Σώμα, δεν παίρνει άδεια για τις πρωινές προπονήσεις, ενώ τώρα δεν μπορεί να ξεκουραστεί. Ευτυχώς, το ανάλογο πρόβλημα, που είχαν στην Αστυνομία οι αδελφοί Κουτσιούμπα, Γιώργος (97κ.) και Ξενοφών (130κ.), λύθηκε, αλλά… πρόσκαιρα, ώς το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό ο Ξενοφών ζήτησε χθες να διευθετηθεί οριστικά, ώστε όλοι οι αθλητές, που βρίσκονται στην ίδια θέση, να μπορέσουν να προετοιμαστούν απρόσκοπτα για το 2004.

H ελληνική ομάδα, όπως και οι ξένες, είχε προπονηθεί για το πρωτάθλημα, που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη N. Υόρκη. Τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου οδήγησαν στην αναβολή του και στην ανάθεσή του στην Ελλάδα. Ετσι, τώρα οι αθλητές κάνουν προσπάθεια για νέα αγωνιστική κορύφωση. Κάτι που τους δυσκολεύει, σύμφωνα με όσα είπε ο προπονητής, Αριστείδης Γρηγοράκης, ο οποίος επεσήμανε, ότι οι αδελφοί Κουτσιούμπα και ο K. Παπαδόπουλος (69κ.) θα παλέψουν για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα κόσμου. Το ίδιο ισχύει για τον A. Καρακασίδη (48κ.) αν αγωνισθεί αυτός, αντί του 3ου Ολυμπιονίκη της ελευθέρας, A. Καρντάνοφ. H υπόλοιπη ομάδα: 58κ.: Στ. Ευσταθιάδης, 76κ.: Δ. Αβράμης, 85κ.: Θ. Αναγνώστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή