Ενα εισιτήριο χωρίς… τιμή

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αίματα άναψαν από νωρίς και τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά ένθεν και ένθεν, μας έβαλαν από τώρα στον παλμό του σαββατιάτικου ντέρμπι. H απόφαση του Ολυμπιακού να δώσει εισιτήρια των 8.000 δρχ. στον Παναθηναϊκό σε θέσεις στο πέταλο και δίπλα στο ρολόι, την ώρα που τα αντίστοιχα τα δίνει στους οπαδούς του 3.000 δρχ. προκάλεσαν την αντίδραση της «πράσινης» ΠΑΕ, που αρνήθηκε να τα παραλάβει, αν δεν προσαρμοστούν οι τιμές. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ανυποχώρητοι και το θέμα έφθασε στην ΕΠΑΕ, που ξεκίνησε προσπάθειες για ανακωχή, ελπίζοντας στην καλή διάθεση των δύο πλευρών. Αν υπήρχε, βεβαίως, καλή διάθεση, δεν θα χρειαζόταν η μεσολάβηση της ΕΠΑΕ, άρα το συμπέρασμα είναι απλό: μύλος!!!

Στη σύσκεψη για τα μέτρα αστυνόμευσης του ντέρμπι, ο Ολυμπιακός δήλωσε ότι θα κάνει χρήση του κανονισμού να ορίζει ο γηπεδούχος την τιμή των εισιτηρίων και πρόσφερε στον Παναθηναϊκό 15.000 εισιτήρια των 8.000 δρχ. και 3.500 των 5.000 δρχ. Οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν την κίνηση ως εμπαιγμό, γιατί πέρυσι στη Λεωφόρο τιμολόγησαν με 5.000 δρχ. τα εισιτήρια των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων, χωρίς διακρίσεις. O Παναθηναϊκός ζήτησε τα εισιτήρια για τους οργανωμένους οπαδούς του να έχουν την ίδια τιμή με αυτά του Ολυμπιακού (3.000 δρχ.) και δεσμεύτηκε ότι στη ρεβάνς του β΄ γύρου, θα κάνει το ίδιο. Οι γηπεδούχοι αρνήθηκαν, οι «πράσινοι» απείλησαν πως δεν θα πάρουν κανένα εισιτήριο και το θέμα έμεινε σε εκκρεμότητα…

Το βράδυ, η ΕΠΑΕ «συνέστησε» στον Ολυμπιακό να δώσει εισιτήρια των 3.000 και 5.000 δρχ. Αν η τιμή είναι υψηλή, ο Παναθηναϊκός θα τα πάρει, αλλά θα ανταποδώσει στη ρεβάνς!

Οι δυσκολίες του ντέρμπι μεγάλωσαν μόλις ο υπεύθυνος των ΗΣΑΠ είπε πως δεν πρόκειται να διαθέσει συρμούς για τη μεταφορά των φιλάθλων, αν η ΕΠΑΕ δεν καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 100 εκ. δρχ. και δεν εγγυηθεί η αστυνομία την ασφάλεια των επιβατών, των σταθμών και των συρμών. H ΕΠΑΕ μάλλον θα διαθέσει το ποσό, οπότε η μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού θα γίνει με τον ηλεκτρικό, ενώ η προσέλευση των φιλοξενούμενων θα γίνει από την Κηφισίας. Περισσότερα για τα μέτρα ασφαλείας θα γίνουν γνωστά απόψε, μετά τη σύσκεψη των υφυπουργών Αθλητισμού, Γ. Κουράκη, και Δημόσιας Τάξης, E. Μαλέσιου, με τους προέδρους της ΕΠΑΕ, Θ. Κανελλόπουλο, της ΕΠΟ, B. Γκαγκάτση και της ΔΕΑΒ, A. Αντωνιάδη.

Είναι θέμα υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων; Μήπως ο Μπαρτέζ, επειδή παίζει πολύ με τα πόδια και γεμίζει συνεχώς, υπόκειται στη νομοτέλεια του λάθους, που πρέπει να το δει κανείς και στατιστικά; Ο, τι και να συμβαίνει, είναι σοβαρό πια πρόβλημα η παρουσία του στην ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή